Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Εννέα tips για να χάσετε εύκολα τα κιλά που θέλετε (vid)

Η απώλεια βάρους, έστω και λίγων κιλών, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Η σωστή διατροφή, η ψυχολογία, ο μεταβολισμός είναι παράγοντες που επηρεάσουν σημαντικά την προσπάθεια που καταβάλλετε προκειμένου να αδυνατίσετε.

Εκείνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι εξαντλητικές δίαιτες επηρεάζουν σημαντικά τον μεταβολισμό του οργανισμού και είναι πιθανόν να μην δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Τώρα λοιπόν που καλοκαιριάζει και θα βγείτε στις παραλίες είναι ίσως θέλετε να χάσετε μερικά κιλά.

Είναι εφικτό χωρίς δίαιτα, ακολουθώντας τις εξής συμβουλές:

Πιείτε πολύ νερό

Η κατανάλωση άφθονου νερού μειώνει την ποσότητα λίπους που είναι αποθηκευμένη στο σώμα. Τα νεφρά ελέγχουν τα επίπεδα υγρών στον οργανισμό με αποτέλεσμα όταν υπάρχει αρνητική ισορροπία σε αυτά μέσω των ούρων, του ιδρώτα και των δακρύων, να «στέλνουν» σήμα στον εγκέφαλο, να πιούμε νερό για να τα αναπληρώσουμε. Υπό κανονικές καταστάσεις το σώμα χάνει και πρέπει να αντικαθιστά περίπου 2 με 3 λίτρα νερό την ημέρα.

Πιείτε πράσινο τσάι

Μελέτες δείχνουν ότι μπορείτε να κάψετε 35 – 43% περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν πίνετε 3-5 φλιτζάνια πράσινο τσάι. Εάν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε το δικό σας πράσινο τσάι, μπορείτε απλώς να πάρετε ένα συμπλήρωμα διατροφής με πράσινο τσάι.

Να είστε πιο δραστήριοι

Η προσθήκη σωματικής άσκησης στην καθημερινή σας ρουτίνα θα σας βοηθήσει να αρχίσετε να χάνετε βάρος πιο γρήγορα από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να προσθέσετε σταδιακά κάποια επιπλέον σωματική δραστηριότητα όπως το περπάτημα σε γρήγορο βηματισμό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Ασκηθείτε το πρωί

Μόλις ξυπνήσετε το πρωί, ασκηθείτε για τουλάχιστον 30 λεπτά έως μια ώρα. Μελέτες δείχνουν ότι η πρωινή άσκηση καίει έως και 3 φορές περισσότερο λίπος σε αντίθεση με την άσκηση σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κοιμηθείτε καλά

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Laval στο Κεμπέκ, τα άτομα που κοιμόντουσαν περισσότερο από 8 ώρες και όσοι κοιμόντουσαν λιγότερο από 6 ώρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος από τους ανθρώπους που κοιμόντουσαν 7 έως 8 ώρες.

Δείτε και τα υπόλοιπα tips που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή