Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Εξαφανίστε το κοιλιακό λίπος κάνοντας αυτές τις ασκήσεις στην καρέκλα (vid)

Το κοιλιακό λίπος δεν φεύγει εύκολα και θεωρείται πιο επικίνδυνο από τα άλλα ήδη είδη λίπους όπως αυτό στους γλουτούς. Σύμφωνα με μελέτη του Harvard το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς επηρεάζει τον μεταβολισμό και την όρεξη, ενώ άλλες έρευνες δείχνουν ότι αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπο 2 και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πότε το κοιλιακό λίπος γίνεται επικίνδυνο;

Το λίπος στην περιοχή της κοιλιά μετριέται εύκολα με μία μεζούρα. Για τους άνδρες, θεωρείται επικίνδυνο όταν η περίμετρος της κοιλιάς ξεπερνάει τα 102 εκατοστά και για τις γυναίκες τα 88 εκατοστά.

Εξαφανίστε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς με αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις γυμναστικής εξειδικευμένες για το κοιλιακό λίπος όπως σας έχουμε δείξει και εδώ στο Mothersblog.gr. Ένα εξίσου εύκολο πρόγραμμα, κατάλληλο ακόμα και για αρχάριους είναι αυτό που προτείνει η γυμνάστρια Hana Milly. Για να το κάνετε θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά από τον χρόνο σας και μία καρέκλα.

Δείτε αναλυτικά τις ασκήσεις και τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσετε στο κάθε ένα παρακάτω

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

Ο καλύτερος συνδυασμός για την απώλεια βάρους και λίπους είναι αυτός της τακτικής σωματικής άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής.

Σύμφωνα με το healthline.com, οι ειδικοί προτείνουν:

  • Αποφύγετε τις τροφές με ζάχαρη και αναψυκτικά: Έρευνες δείχνουν ότι η ζάχαρη έχει αρνητική επίδραση στον μεταβολισμό και αυξάνουν το λίπος ιδιαίτερα αυτό στην περιοχή της κοιλιάς
  • Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε πρωτείνη: Τέτοιες είναι τα αυγά, το ψάρι, οι ξηροί καρποί, το κοτόπουλο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση τροφών πλούσιες σε πρωτεΐνη, τονώνει τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα ο οργανισμός να καίει έως και 80 με 100 θερμίδες παραπάνω την ημέρα.
  • Μειώστε τους υδατάνθρακες
  • Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες: Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλουν στην μείωση του κοιλιακού λίπους ακόμα και κατά 3,7%. Τέτοιες τροφές είναι τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και τη βρόμη.


Πηγή