Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Επτά λόγοι που πρέπει να τρώτε σκόρδο στην εγκυμοσύνη

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή προσφέρει στη μέλλουσα μαμά όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά για την υγεία και την ανάπτυξη του μωρού.

Το σκόρδο είναι ένα «παρεξηγημένο» λαχανικό. Κάποιοι δεν αντέχουν τη μυρωδιά του, άλλοι τη γεύση του, ενώ σε άλλους πέφτει βαρύ στο στομάχι.

Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα οφέλη που έχει το σκόρδο στον οργανισμό. Για τη μέλλουσα μαμά δε, το σκόρδο μπορεί να αποβεί ακόμη πιο ωφέλιμο:

1. Μειώνει τον κίνδυνο για προεκλαμψία

Μία στις δέκα έγκυες μπορεί να παρουσιάσουν προεκλαμψία στην εγκυμοσύνη τους. Η με μέτρο πάντα κατανάλωση σκόρδου, μειώνει αυτές τις πιθανότητες και διατηρεί την αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα.

2. Αυξάνει το βάρος του μωρού

Σύμφωνα με έρευνες που είχαν γίνει στο παρελθόν, το σκόρδο συμβάλει στο να αυξηθεί το βάρος με το οποίο πρόκειται να γεννηθεί το μωρό και ενδείκνυται σε περιπτώσεις που για διάφορους λόγους το έμβρυο είναι πιο μικρόσωμo.

3. Μειώνει τη χοληστερόλη και καρδιακά προβλήματα

4. Λειτουργεί προληπτικά για τον καρκίνο

Η καθημερινή κατανάλωση του σκόρδου μπορεί να σε προστατέψει από συγκεκριμένες μορφές καρκίνου.

5. Αντιμετωπίζει κρυολογήματα και γρίπες

Το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά ιώσεις και κρυολογήματα.

6. Κάνει καλό στο δέρμα και στη στοματική υγιεινή

7. Λειτουργεί κατά της τριχόπτωσης

Το σκόρδο περιέχει μια υψηλή ποσότητα αλικίνης που είναι μια ένωση με βάση το θείο. Βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης και επιπλέον προάγει την ανάπτυξη νέων τριχών.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή