Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Επτά πράγματα που δε γνωρίζετε για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Οκτώβρη

Έχει γεννηθεί το παιδί σας την Οκτώβρη ή είστε έγκυος και αναμένετε να γεννήσετε από μέρα σε μέρα; Ιδού τι πρέπει να γνωρίζετε για τα παιδιά του Οκτωβρίου. Πριν όμως, ας δούμε πώς διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του παιδιού και πώς επηρεάζει η εποχή και ο μήνας γέννησης την προσωπικότητά του.

Πώς διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του παιδιού;

Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου καθορίζεται από μία πληθώρα παραγόντων όπως είναι το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, τα βιώματα, ακόμα και τα γονίδια. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στη διαμόρφωση της προσωπικότητας παίζει ρόλο και η εποχή γέννησης, για αυτό και όσοι έχουν γεννηθεί τον ίδιο μήνα έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Ποια τα κοινά χαρακτηριστικά των παιδιών που έχουν γεννηθεί τον Οκτώβρη;

Αρχικά, μερικά facts:

Θα είναι Ζυγός ή Σκορπιός στο ζώδιο

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου είναι Ζυγοί. Χαρακτηριστικά τους η ευγένεια, η κοινωνικότητα και η αγάπη για ισορροπία. Όσα έχουν γεννηθεί από τις 23 Οκτωβρίου κι έπειτα είναι Σκορπιοί και χαρακτηρίζονται από το πάθος, την ευαισθησία, την παρατηρητικότητα και την αφοσίωση στους δικούς τους ανθρώπους.

Οι τυχερές τους πέτρες είναι η τουρμαλίνη και το οπάλι

Η τουρμαλίνη είναι ο πιο πολύχρωμος πολύτιμος λίθος στον κόσμο. Το οπάλι ανήκει στην οικογένεια του χαλαζία και έχει σκούρο πράσινο χρώμα, το οποίο αλλάζει ανάλογα με τον φωτισμό.

Διαπρέπουν στον αθλητισμό

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου έχουν καλύτερες επιδόσεις στα αθλήματα σε σχέση με παιδιά που έχουν γεννηθεί άλλους μήνες. Πώς το εξηγούν οι ειδικοί; Σύμφωνα με έρευνα του 2015, οι καλές επιδόσεις στον αθλητισμό έχουν συσχετιστεί με την πρόσληψη βιταμίνης D της μέλλουσας μητέρας τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της, δηλαδή το καλοκαίρι.

Κοινά χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα τους:

Είναι αισιόδοξα

Τα παιδιά του Οκτωβρίου είναι από τη φύση τους αισιόδοξα. Βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και το χιούμορ είναι κάτι που τα χαρακτηρίζει.

Δείτε ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά των παιδιών που έχουν γεννηθεί τον Οκτώβρη στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή: parenting.firstcry.com / findyourmomtribe.com


Πηγή