Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Επτά πράγματα που πρέπει να κάνουν καθημερινά οι μπαμπάδες

Υπάρχουν τόσα πολλά σπουδαία πράγματα στο να είσαι μπαμπάς. Από το να κρατάς το νεογέννητο στην αγκαλιά σου και να ακούς το παιδί σου να σε φωνάζει με χαρά από μακριά μέχρι να κόβεις βόλτες μέχρι να επιστρέψει μετά το πρώτο του ραντεβού.

Το σημαντικό είναι να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος, γνωρίζοντας ότι αποτελείς πρότυπο για το παιδί σου και να έχεις μια στενή επαφή όχι μόνο μαζί του αλλά με όλη την οικογένεια.

Ακολουθούν επτά συμβουλές για τους απανταχού μπαμπάδες που θέλουν να ενδυναμώσουν τη σχέση με την οικογένειά τους.

Γίνετε πρότυπο σταθερότητας για τα παιδιά σας

Στον σημερινό απρόβλεπτο κόσμο, τα παιδιά χρειάζονται κάποιον στον οποίο μπορούν να βασιστούν-όπως έναν πατέρα που θα είναι εκεί στα εύκολα και τα δύσκολα. Οι γονείς δεν πρέπει μόνο να παρέχουν στέγη, τροφή και τα απαραίτητα για τη ζωή, αλλά πρέπει επίσης να είναι δίπλα στα παιδιά, να ακούνε και να δίνουν συμβουλές.

Διαβάστε στα παιδιά σας

Η ανάγνωση μιας ιστορίας πριν τον ύπνο είναι κοινή πρακτική για πολλούς μπαμπάδες. Μάλιστα, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναδεικνύει τα οφέλη που προκύπτουν από το διάβασμα των πατεράδων στα παιδιά τους.Πέρα όμως από τα επιστημονικά οφέλη, το να περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας πριν τον ύπνο είναι μια εκδήλωση αγάπης που έχουν ανάγκη σε αυτή την ηλικία.

Κλείστε για λίγο το κινητό

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αφήσατε το κινητό στη άκρη και ασχοληθήκατε μόνο με το παιδί; Αν προσπαθείτε να θυμηθείτε, μάλλον ήρθε η στιγμή να το κάνετε. Βάλτε έναν στόχο κάθε μέρα να περνάτε λίγο χρόνο χωρίς το κινητό σας όταν είστε με το παιδί σας. Είναι βέβαιο ότι και καλύτερα θα περάσετε και δεν θα σας χάσετε κάτι σημαντικό.

Γράψτε σε ένα ημερολόγιο

Το ημερολόγιο μπορεί να είναι θεραπευτικό και ένας εξαιρετικός τρόπος προβληματισμού. Το να γράψετε από την οπτική του πατέρα δεν θα σας ωφελήσει μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και χρόνια αργότερα , όταν τα εγγόνια σας θα θέλουν να μάθουν πώς ήταν οι γονείς τους όταν μεγάλωναν.

pragmata pou prepei na kanei o mpampas2

Αφήστε στα παιδιά σας σημειώματα

Μερικοί μπαμπάδες προτιμούν να το κάνουν αυτό ψηφιακά, ενώ σε άλλους αρέσουν τα ιδιόχειρα σημειώματα. Ανεξάρτητα από την προτίμησή σας, η χειρονομία είναι αυτή που έχει σημασία. Αφήστε στα παιδιά σας ένα σημείωμα δύο φορές την εβδομάδα. Κάντε τους κομπλιμέντα, ενθαρρύνετέ τα ή απλώς πείτε ότι τα αγαπάτε. Αυτό θα δείξει στα παιδιά ότι τα σκέφτεστε συχνά και είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει τη σχέση σας.

Επαινέστε τη μαμά τους

Να έχετε έναν καλό λόγο για τη σύντροφό σας, να τη σέβεστε και να το δείχνετε. Με αυτό τον τρόπο θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας γνωρίζοντας ότι οφείλουν να σέβονται τη γυναίκα ( όπως ο μπαμπάς τη μαμά).

Συμμετέχετε στις δουλειές του σπιτιού

Σίγουρα, έχετε ανάγκη να χαλαρώσετε αλλά οι δουλειές του σπιτιού δεν γίνονται από μόνες τους και όχι μόνο από έναν άνθρωπο. Μπορείτε να βάλετε τον πήχη ψηλά για τα παιδιά σας κάνοντας κάτι στο σπίτι καθημερινά χωρίς να σας ζητηθεί.

 


Πηγή