Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Επτά tips για να έχεις ευεξία και καλή διάθεση κάθε μέρα

Αν και πολλές φορές την υποτιμάμε, η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με την υγεία του σώματος. Σίγουρα υπάρχουν μέρες που νιώθουμε λίγο πιο άκεφες, που το χαμόγελο δε σχηματίζεται αβίαστα στα χείλη και που όλα γύρω μας φαντάζουν πιο δύσκολα και σκοτεινά.

Οι μέρες αυτές υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, είναι στο χέρι μας όμως η ευεξία και η καλή διάθεση να κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας όλες τις υπόλοιπες.

Πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό; Εφαρμόζοντας κάποια απλά και καθημερινά tips.

Πιες ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσεις

Το νερό ενυδατώνει τον οργανισμό, διώχνει τις τοξίνες, ενισχύει τη δύναμη του εγκεφάλου, τη λειτουργία του μεταβολισμού και το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα ποτήρι νερό το πρωί, είναι αναγκαίο.

Βγες έξω και πάρε καθαρό αέρα

Ο καθαρός αέρας και ο ήλιος έχουν θετική επίδραση στην ψυχολογία. Συμβάλουν στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες, στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βάλε χαρούμενα τραγούδια όταν ετοιμάζεσαι

Η μουσική είναι βάλσαμο στην ψυχή. Ένα χαρούμενο τραγούδι μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και γιατί όχι και τη μέρα.

Κάνε κάτι καινούριο κάθε μέρα

Η ρουτίνα όσο αναπόφευκτη και αν είναι, πολλές φορές έχει αρνητική επίδραση στην ψυχολογία μας. Δοκίμασε να κάνεις κάτι καινούριο στη μέρα σου. Δε χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο. Μία διαφορετική διαδρομή για τη δουλειά, η δοκιμή ενός νέου φαγητού ή το να πιείς τσάι αντί για καφέ, είναι ό,τι πρέπει για αρχή.

Βάλε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου

Ισορροπημένη διατροφή χωρίς φρούτα και λαχανικά, δε γίνεται. Εξασφαλίζουν τη διατήρηση του κανονικού βάρους, ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και προστατεύουν την καρδιά και το δέρμα.

Πιες λιγότερο καφέ και περισσότερο πράσινο τσάι

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού είναι πολλά. Είναι αντιοξειδωτικό, κάνει καλό στο δέρμα, αποτοξινώνει τον οργανισμό και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Ένα ποτήρι την ημέρα είναι ό,τι πρέπει.

Ίσιωσε το σώμα σου

H στάση του σώματος παίζει καθοριστικό ρόλο στη διάθεση που έχουμε. Προσπάθησε να κάθεσαι ίσια και να μην καταπονείς το σώμα σου. Θα παρατηρήσεις ότι οι αντοχές σου θα αυξηθούν και ότι θα νιώθεις λιγότερο αγχωμενη από ότι πριν.

Πηγή: medium.com


Πηγή