Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Εφτά στερεές τροφές για το μωρό πριν κλείσει το πρώτο έτος (vid)

Mέχρι και τον έκτο μήνα της ζωή του, το μωρό μας τρέφεται αποκλειστικά με γάλα. Από τον έκτο όμως μήνα και έπειτα, μία νέα περίοδος ξεκινά που θα είναι πρωτόγνωρη και για εμάς αλλά και για το μωρό μας.

Στην καθημερινή του διατροφή πλέον μπαίνουν και οι στερεές τροφές. Η “γνωριμία” με τις στερεές τροφές πρέπει να γίνει σταδιακά και προσεκτικά, αφενός για να συνηθίσει το μωρό μας τις νέες γεύσεις και υφές και αφετέρου για να δούμε και εμείς αν θα παρουσιάσει αλλεργία σε κάποια από αυτές.

Ποιες είναι όμως οι ιδανικές στερεές τροφές που ενδείκνυνται να εντάξουμε στη διατροφή του μωρού το πρώτο εξάμηνο του απογαλακτισμού;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά τρώει ένα παιδί μέχρι και το πρώτο έτος της ζωής του, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να συνεχίζει να τα τρώει μέχρι και την ηλικία των έξι.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ποια είναι τα “must” φρούτα και λαχανικά αλλά και πώς μπορούμε να τα σερβίρουμε ή να τα συνδυάσουμε.

 

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

 


Πηγή