Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Η αναμονή πριν την έναρξη του τοκετού μέσα από υπέροχες φωτογραφίες (pics)

Στις περισσότερες γυναίκες, τα νερά σπάνε όταν πλησιάζει η τελική ημερομηνία τοκετού. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις όπου μπορεί η μέλλουσα μαμά να έχει συμπληρώσει ακόμα και τις 40 εβδομάδες εγκυμοσύνης. 

Παραδοσιακά η λεγόμενη Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού (Π.Η.Τ.) υπολογίζεται ως η ημέρα, στην οποία συμπληρώνονται 40 εβδομάδες από την πρώτη ημέρα της Τελευταίας Έμμηνου Ρύσης (Τ.Ε.Ρ.). Σύμφωνα με τον γυναικολόγο Μενέλαο Λυγνό, μια κύηση, που δεν έχει καταλήξει σε τοκετό μέχρι την ημερομηνία αυτή, λέμε πως βρίσκεται σε παράταση.

Σήμερα όμως ακόμα και το «ορόσημο» των 41 εβδομάδων, ως χρονικό σημείο για την πρόκληση τοκετού έχει αρχίσει να τίθεται υπό αμφισβήτηση με βάση τα νέα επιστημονικά στοιχεία. Το «νέο» για πρόκληση τοκετού υπάρχει η τάση να τεθεί στις 39 εβδομάδες κύησης.

Σημάδια που δείχνουν ότι το μωρό έρχεται

Αν και οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι απαραίτητο σημάδι για τον τοκετό είναι να σπάσουν τα νερά, στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει μόλις στο 8% των γυναικών.

Και ναι μεν τα νερά σπάνε αλλά το κεφάλι του μωρού που κατεβαίνει εμποδίζει τα πολλά υγρά να βγουν με αποτέλεσμα τα “νερά” να είναι πολύ λιγότερα από ότι περιμένατε. Οι περισσότερες γυναίκες γεννάνε σε διάστημα 12 ωρών από όταν τελικά  θα σπάσουν τα νερά.

Επίσης είναι πιθανό να παρουσιάσετε λίγο αίμα, να έχετε έντονες συσπάσεις, πολύ πιο έντονες από αυτές που νιώθατε λίγες ώρες πριν και ενδέχεται να  πονάει υπερβολικά η πλάτη σας.

Φωτογραφίες αναμονής τοκετού

H Esther Edith, είναι φωτογράφος γέννας και μεταξύ των φωτογραφιών που έχει στο portfolio της είναι και οι στιγμές της αναμονής των γυναικών λίγο πριν γεννήσουν.

Στιγμές που με το πέρασμα των χρόνων ξεθωριάζουν και αποτελούν μια ανάμνηση, όχι όμως όταν έχουν αποτυπωθεί με το φακό.

Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες της στη gallery που ακολουθεί.

 Πηγή φωτογραφιών Instagram@estheredithbirth

 




Πηγή