Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Η βραδινή ρουτίνα ύπνου ενός νεογέννητου: Τι περιλαμβάνει (vid)

Είναι σημαντικό να καθιερώσετε μια ρουτίνα για το νεογέννητο μωρό σας από τις πρώτες εβδομάδες.

Βοηθήστε το να ξεχωρίζει τη μέρα από τη νύχτα, αφήνοντάς το να ακούει το πρωί όλους τους ήχους του σπιτιού. Μπορείτε να του μιλάτε, να έχετε ανοιχτό το παράθυρο του δωματίου του, να το βάζετε στο ριλάξ και λιγότερη ώρα στο κρεβάτι του.

Ρουτίνα ύπνου το βράδυ

Το βράδυ, οι ήχοι του σπιτιού πρέπει να είναι πιο ήπιοι, θα περιορίσετε τα παιχνίδια με το μωρό σας και θα το βάλετε να κοιμηθεί στο κρεβατάκι του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαντικό ρόλο στον ήρεμο και ποιοτικό ύπνο του μωρού, παίζει η δημιουργία μίας βραδινής ρουτίνας ύπνου. Μέσα από δραστηριότητες που επαναλαμβάνονται καθημερινά, το μωρό γνωρίζει τι να περιμένει και προετοιμάζεται ασυνείδητα για να κοιμηθεί.

Kαλό  λοιπόν  είναι πριν κοιμηθεί, να του κάνετε κάθε βράδυ ένα χλιαρό μπάνιο και λίγο μασάζ γιατί τα μωράκια χαλαρώνουν πολύ.

Όταν το μωρό κοιμάται, πρέπει να φροντίσετε ώστε τίποτα να μη διακόψει τον ύπνο του. Να είναι σκεπασμένο καλά να μην κρυώνει, η θερμοκρασία στο δωμάτιο να είναι σωστή ώστε να μην ξυπνήσει επειδή ζεσταίνεται ή κρυώνει. Και θυμηθείτε: μη το σηκώνεται στην αγκαλιά σας με τον παραμικρό θόρυβο που θα κάνει.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τι πρέπει να περιλαμβάνει η βραδινή ρουτίνα του μωρού: 


Πηγή