Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Η δύναμη της φιλίας μέσα από υπέροχες φωτογραφίες

Η φιλία διδάσκει τα παιδιά πώς να κοινωνικοποιούνται και να αλληλοεπιδρούν με τους άλλους. Μέσω της φιλίας το παιδί αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και μαθαίνει να την αποδέχεται και να ζει με αυτή.

Παράλληλα, το προστατεύει από το συναίσθημα της απόρριψης και της μοναξιάς ενώ η ομάδα των φίλων είναι λιγότερο εκτεθειμένη σε περιστατικά επιθετικότητας σε σχέση με ένα παιδί που δεν ανήκει σε μια παρέα.

Ποια είναι τα οφέλη της φιλίας;

Οι καλοί φίλοι κάνουν καλό στην υγεία και την ευημερία μικρών και μεγάλων.Επίσης:

  • Μειώνουν το άγχος
  • Ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση
  • Βοηθούν να ξεπεράσετε δύσκολες καταστάσεις
  • Αποθαρρύνουν τις ανθυγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής

Η ανάπτυξη και διατήρηση καλών φιλιών απαιτεί προσπάθεια. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να βοηθήσετε τα παιδιά της να αναπτύξουν από νωρίς φιλίες και να ενταχθούν σε παρέες.

Είστε η πρώτη επιρροή για τα παιδιά σας αλλά η φίλοι τους θα γίνουν η πρώτη εξωτερική επιρροή. Και όσο μεγαλώνουν τόσο πιο σημαντικές θα είναι οι φιλίες τους.

Οι φίλοι τους είναι ένα σημείο αναφοράς για τα παιδιά. Συχνά θέλουν να είναι σαν τους φίλους τους, να ενεργούν όπως εκείνοι, να τους μοιάζουν κ.λπ. Πολλές φορές το παιδί σας θα γυρίσει από το σχολείο και θα καταλάβετε πως αυτά που λέει δεν είναι δικά του. Με τον ίδιο τρόπο το δικό σας παιδί επηρεάζει και άλλα παιδιά. Το σημαντικό είναι να του δώσετε να καταλάβει το σωστό από το λάθος κι ότι ο καθένας έχει την προσωπικότητά του.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε παιδιά να χαίρονται απλές στιγμές με τους φίλους τους, θυμίζοντας σε όλους μας τη σπουδαιότητα της φιλίας.


Πηγή