Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η ζωή με ένα κατοικίδιο: Πώς να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας (pics)

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά με ένα ή περισσότερα κατοικίδια ζώα έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες και είναι πιο δημοφιλή μεταξύ άλλων παιδιών. Έχει αποδειχθεί ακόμη ότι η επαφή με τα ζώα μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας στα παιδιά.

Παρόλα αυτά, ακόμα και αν η αλληλεπίδραση μεταξύ τους προσφέρει πολλά οφέλη για το παιδί, πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας πώς να συμπεριφέρεται στα ζώα (ειδικά τα σκυλιά) έτσι ώστε και οι δύο να έχουν μια ασφαλή και ευχάριστη σχέση. Κάθε χρόνο, συμβαίνουν πολλά ατυχήματα που μπορούν να προληφθούν με τη σωστή ενημέρωση.

Γενικοί κανόνες

Δεδομένου ότι το παιδί ψάχνει για ένα κατοικίδιο ζώο για να παίξει οι γάτες και τα σκυλιά είναι τα ζώα που μπορείτε να επιλέξετε. Προφανώς, δεν είναι όλες οι γάτες και τα σκυλιά υπέροχα με τα μωρά. Το ζώο πρέπει να είναι απαλό και να μην επιδεικνύει καμία επιθετική συμπεριφορά.

Μην δεχτείτε ποτέ το μωρό σας να βλάψει ένα ζώο. Δεν είναι ούτε χαριτωμένο ούτε του το συγχωρούμε μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ μικρό για να το καταλάβει. Διδάξτε το παιδί σας πώς να σέβεται τα ζώα.

Ποτέ μην αφήνετε το ζώο με το μωρό μόνα τους χωρίς επίβλεψη.

Διδάξτε στο παιδί σας πώς αρέσει στο ζώο να το αγγίζουν ποιοι είναι οι καλύτεροι και χειρότεροι τρόποι και θέσεις για να παίξει με το ζώο. Αφού το επαναλάβετε μερικές φορές, το παιδί σας θα καταλάβει.

Τα μωρά μαθαίνουν από τους γονείς τους ακόμη και όταν πρόκειται για ζώα. Εάν ενεργείτε σκληρά με το ζώο, το ίδιο θα κάνει και το παιδί σας. Εάν φοβάστε ορισμένα ζώα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περάσετε τον φόβο σας στο παιδί σας.

Πριν αγοράσετε ένα κατοικίδιο ζώο, επισκεφθείτε φίλους με ζώα για να ελέγξετε αν το παιδί σας έχει αλλεργική αντίδραση. Θα ήταν πραγματικά λυπηρό να συνειδητοποιήσετε ότι το παιδί σας είναι αλλεργικό όταν το ζώο έχει ήδη γίνει μέρος της οικογένειας.

Τα σκυλιά μπορούν να αυξήσουν τις αντιδράσεις των ασθματικών παιδιών στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Αυτή η κατάσταση δεν συμβαίνει με τις γάτες.

Τα παιδιά δεν έχουν αίσθημα ευθύνης … Μην περιμένετε από το παιδί σας να φροντίζει το ζώο. Θα πρέπει να φροντίζετε για την ευημερία του ζώου τουλάχιστον μέχρι το παιδί σας να είναι αρκετά μεγάλο για να γίνει ο βοηθός σας.

Δείτε στην gallery τι θα πρέπει να προσέχετε αν έχετε σκύλο ή γάτα.

4 Φωτογραφίες






Πηγή