Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Η ομορφιά της γέννησης με τη νέα μέθοδο καισαρικής τομής (vid)

Ένας γιατρός από τη Βενεζουέλα απαθανάτισε τη γέννηση ενός μικρού αγοριού που με προσοχή και λεπτότητα γεννιέται από την κοιλιά της μητέρας του, με μια νέα τεχνική καισαρικής τομής.

Ο μαιευτήρας γυναικολόγος Jhan Frank Lugo μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο που προκαλεί δέος βλέποντάς το. Με τη μια νέα μέθοδο καισαρικής τομής, ένα μωράκι γεννιέται χωρίς να τη βοήθεια κάποιου γιατρού αλλά με τη μέθοδο του φυσιολογικού τοκετού.

Ο Δρ Lugo, ο οποίος είναι επίσης ειδικός στα θέματα υπογονιμότητας και αναπαραγωγής, εξήγησε ότι το μωρό ήταν σε ισχιακή προβολή και έτσι η καισαρική τομή έγινε στην κλινική Maracay, στη Βενεζουέλα.

«Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για να γίνει μια καισαρική τομή είναι η θέση «podalica» (καθιστή), η οποία είναι όταν το μωρό γεννιέται με την πλάτη», έγραψε ο Δρ Lugo κάτω από το βίντεο και συνέχισε, «Μπορούμε να δούμε σε αυτό το βίντεο μια μοναδική γέννηση, που με σεβασμό, προσεκτικούς μαιευτικούς ελιγμούς και με την επαγρύπνηση του μαιευτικού προσωπικού, εξασφαλίζει την ασφάλεια του μωρού και της μητέρας!».

Ο μαιευτήρας είπε ότι αυτή η γέννηση έγινε «Με υπομονή, ακούγοντας τη μουσική που οι γονείς επέλεξαν για αυτή τη στιγμή, και με την υποστήριξη του πατέρα και της μαίας, η μητέρα μπόρεσε να αντεπεξέλθει σε όλη τη διαδικασία. Μετά τη γέννηση του μωρού με αυτή την τεχνική, το νεογέννητο μπορεί αμέσως να τοποθετηθεί στην αγκαλιά της μητέρας του, όπως ακριβώς γίνεται και στον φυσιολογικό τοκετό!».


Πηγή