Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Η πανδημία άλλαξε τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών – Τι έδειξε νέα έρευνα

Η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητα και τις ζωές μας με τρόπο που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε. Ο εκλεισμός και τα συνεχόμενα lockdown είχαν σαν αποτέλεσμα να περάσουμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι, να κάνουμε μήνες να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα, να δουλέψουμε εξ αποστάσεως και τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε διαδικτυακές τάξεις, μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή.

Αλλαγές έφερε η πανδημία και στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Science Direct και πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Μινεσότα.

Η επικεφαλής της έρευνας Katie Loth αναφέρει ότι όλη η περίοδος της πανδημίας είναι μία πρόκληση για τους γονείς και μεταξύ άλλων επηρέασε και τη διατροφή όλης της οικογένειας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γονείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι πιο ελαστικοί με τη διατροφή των παιδιών τους, έχουν λιγότερους κανόνες και δεν ακολουθούν μία ρουτίνα, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που έκαναν πριν.

 

Τα παιδιά αποκτούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες όταν βοηθούν τους γονείς τους στην προετοιμασία του φαγητού, όταν μαθαίνουν περισσότερα για τις τροφές που καταναλώνουν και όταν έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και υφές. Αυτα φαίνεται να εκλείπουν την περίοδο της πανδημίας και σύμφωνα με την Katie Loth, είναι αναμενόμενο. Ωστόσο, στόχος από εδώ και στο εξής πρέπει να είναι, πώς συνολικά όλη η οικογένεια θα βρει τους ρυθμούς της έτσι ώστε και τα παιδιά να τρέφονται σωστά και ισορροπημένα, αλλά και όλα τα μέλη συνολικά.

Απλές συνήθειες που θα βοηθήσουν το παιδί να τρέφεται σωστά και υγιεινά

Οι συμπεριφορές των γονιών σε σχέση με το φαγητό αλλά και οι διατροφικές συνήθειες όλης της οικογένειας παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατροφή του παιδιού και τις διατροφικές συνήθειες που θα υιοθετήσει μεγαλώνοντας. Δείτε μερικές απλές συνήθειες που θα βοηθήσουν το παιδι να τρέφεται σωστά, στην gallery που ακολουθεί. 

Πηγή πληροφοριών: moms.com


Πηγή