Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η στιγμή της σύλληψης του εμβρύου μέχρι την 4η εβδομάδα σε ένα εκπληκτικό βίντεο (vid)

Για να συναντηθούν το ωάριο και το σπερματοζωάριο πρέπει να περάσουν από δύσκολες διαδικασίες , που συχνά δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν. Η συνάντησή τους συχνά συνεπάγεται τη δημιουργία ενός μόνο κυττάρου, το οποίο περιέχει γενετικές πληροφορίες και από τους δύο συντρόφους.

Αυτό το τόσο απλό όσο και μοναδικό ξεκίνημα συνιστά τη βάση της δημιουργίας μιας νέας ζωής.

Το ωάριο και το σπερματοζωάριο συνενώνονται σε ένα κύττταρο που περιέχει 46 χρωμοσώματα με γενετικές πληροφορίες – 23 από κάθε γονιό. Το εσωτερικό του κυττάρου στροβιλίζεται αναγκάζοντας τα χρωμοσώματα να αναμειχθούν.

Σε λίγες μόνο ώρε το μοναδικό αυτό κύτταρο θα διπλασιάσει το γενετικό του υλικό που είναι γνωστό με τον όρο δεσοξυριβονουκλείκό οξύ (DNA) και θα διαιρεθεί σε δύο κύτταρα. Τα δομικά συσταστικά της ζωής αρχίζουν πλέον να δημιουργούνται.

Χρειάζεται περίπου επτά μέρες για να φτάσει το γονιμοποιημένο ωάριο από την ωοθήκη στη μήτρα ενώ το έμβρυο χρειάζεται 13 ημέρες για να προσδεθεί σταθερά στο τοίχωμα της μήτρας. Το έμβρυο αρχίζει να παράγει μόνο του προγεστερόνη, βοηθώντας το ενδομήτριο να αναπτυχθεί. Σε αυτό το στάδιο αρχίζουν να διαμορφώνονται τα πρώτα όργανα του εμβρύου, το νευρικό σύστημα και η καρδιά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ανάπτυξη του εμβρύου στο εσωτερικό της μήτρας από τη σύλληψή του μέχρι την 4η εβδομάδα:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή