Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Θέλετε να χάσετε βάρος; Βάλτε την κανέλα στη διατροφή σας

Η κανέλα είναι ένα πολύ αρωματικό και γευστικό μπαχαρικό. Εκτός όμως από την υπέροχη γεύση που χαρίζει στα φαγητά και τα γλυκά μας, η κανέλα έχει και πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Μειώνει τη χοληστερόλη, επιταχύνει το μεταβολισμό και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, συνεπώς συμβάλει στην απώλεια βάρους.

Με ποιους τρόπους όμως μπορείτε να βάλετε την κανέλα στη διατροφή σας;

1. Ρόφημα με μέλι, κανέλα και λεμόνι

Είναι το ιδανικό ρόφημα για το πρωί. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει μέλι, λεμόνι και λίγη κανέλα.

2. Κανέλα στον καφέ

Η κανέλα είναι το ιδανικό γλυκαντικό για τον καφέ σας με το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη που ήδη βάζετε. Ίσως στον διπλό ελληνικό ή στον espresso να μην ταιριάζει, αλλά αν είστε από τους λάτρεις του freddo capduccino ή του cadpuccino, προτιμήστε τον καφέ σας σκέτο με μπόλικη κανέλα από πάνω. 

3. Υγιεινό πρωινό με βρώμη, γάλα και κανέλα

Ένα μπολ με βρώμη και γάλα, θα σας δώσει όλη την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας αλλά και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Προσθέστε λίγη κανέλα από πάνω για να απογειώσετε τη γεύση και να επωφεληθείτε από το “μαγικό” αυτό μπαχαρικό.

4. Ζεστό ρόφημα με κανέλα

Ίσως να είναι λίγο πιο χειμωνιάτικο, αλλά αξίζει να το έχετε στα υπόψιν για το φθινόπωρο που θα κάνει την εμφάνισή του σε μερικές εβδομάδες. Βράστε μερικά στικ κανέλας και πιείτε το ρόφημα που θα προκύψει. Η μυρωδιά και η γεύση του είναι υπέροχα.

5. Κανέλα στο φαγητό

Η κανέλα είναι χαρακτηριστικό της ινδικής κουζίνας, αλλά γιατί να μην το προσθέσετε και εσείς στα δικά σας φαγητά; Δοκιμάστε να βάλετε λίγη κανέλα, στο ρύζι, στο κοτόπουλο ή στα ψητά λαχανικά σας και να είστε σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτική μυρωδιά και γεύση.

Πηγή: tiphero.com

 


Πηγή