Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Θέλετε να χάσετε βάρος; Πιείτε πράσινο τσάι! (vid)

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα στον πλανήτη και είναι το ιδανικό για την απώλεια βάρους. Τα θρεπετικά συστατικά του και η δράση του στον οργανισμό, το έχουν κάνει αρκετά δημοφιλές, ιδιαίτερα το καλοκαίρι εκτός τον άλλων μπορεί να μας δροσίσει. Πώς ακριβώς όμως ωφελεί το πράσινο τσάι τον τον οργανισμό;

1. Περιέχει συστατικά που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Ένα από τα συστατικά του πράσινου τσαγιού είναι η καφεΐνη. Αν και η ποσότητα καφεΐνης που περιέχει ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι είναι πολύ λιγότερη σε σχεση με αυτήν που έχει πχ ένα φλιτζάνι καφέ, είναι αρκετή για να δράσει στον οργανισμό. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει η καφεΐνη συμβάλει στο κάψιμο λίπους και επιπλέον βελτιώνει την επίδοση στην άσκηση. Ωστόσο, ακόμα πιο ωφέλιμη είναι η αντιοξειδωτική δράση του πράσινου τσαγιού.

2. Μπορεί να “κινήσει” το λίπος από τα λιποκύτταρα

Για το κάψιμο λίπους είναι απαραίτητο το λίπος να φύγει από τα λιποκύτταρα και να ενσωματωθεί στην κυκλοφορία του αίματος. Οι δραστικές ενώσεις στο πράσινο τσάι μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή τη διαδικασία, ενισχύοντας τις επιδράσεις κάποιων ορμονών καύσης λίπους, όπως η νορεπινεφρίνη.

3. Αυξάνει την καύση λίπους ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της άσκησης

4. Ενισχύει τον μεταβολισμό

Ο οργανισμός καίει θερμίδες συνεχώς ακόμα και όταν είμαστε ξαπλωμένοι ή κοιμόμαστε. Σύμφωνα με έρευνες τα συστατικά του πράσινου τσαγιού ενισχύουν τον μεταβολισμό και συμβάλουν στο να καίμε ακόμα περισσότερες θερμίδες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, εάν θέλετε να χάσετε βάρος, εντάξτε το πράσινο τσάι στην καθημερινότητά σας. Προσοχή όμως! Βεβαιωθείτε ότι το πράσινο τσάι που καταναλώνετε δεν περιέχει ζάχαρη.

Εάν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε και εσείς στο σπίτι το δικό σας ρόφημα με πράσινο τσάι. Στο παρακάτω βίντεο σας δίνουμε τρεις εναλλακτικές συνταγές!

Πηγή: healthline.com

 


Πηγή