Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Θέλετε να χάσετε μερικά κιλά πριν τις γιορτές; Πιείτε νερό (vid)

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση άφθονου νερού μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Το νερό δεν έχει θερμίδες σε αντίθεση με άλλα ροφήματα που η περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη είναι υψηλή.Ετσι, τα άτομα που πίνουν κυρίως νερό έχουν έως και 9% χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων, κατά μέσο όρο.

Το πόσιμο νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της μακροπρόθεσμης αύξησης βάρους. Γενικά, ο μέσος άνθρωπος παίρνει περίπου 1,45 κιλά κάθε 4 χρόνια.

Αυτό μπορεί να προληφθεί:

  • Προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό: Η αύξηση της καθημερινής κατανάλωσης νερού κατά 1 φλιτζάνι μπορεί να μειώσει αυτή την αύξηση βάρους κατά 0,13 κιλά.
  • Αντικατάσταση άλλων ποτών με νερό: Αντικαθιστώντας μια μερίδα ενός γλυκού σε ζάχαρη ποτού με 1 φλιτζάνι νερού μπορεί να μειωθεί η αύξηση του βάρους κατά 0,5 κιλά τα επόμενα 4 χρόνια.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενθαρρύνετε τα παιδιά να πίνουν νερό, καθώς μπορεί να τους αποτρέψει να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε;

Οπως αναφέρεται στο healthline.com οι ειδικοί προτείνουν να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό (περίπου 2 λίτρα) την ημέρα. Ωστόσο, οι ανάγκες σε νερό εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Για παράδειγμα, όσοι ιδρώνουν πολύ ή ασκούνται τακτικά μπορεί να χρειάζονται περισσότερο νερό από εκείνους που δεν είναι πολύ δραστήριοι.Λάβετε υπόψη ότι λαμβάνετε επίσης νερό από τρόφιμα και ποτά, όπως καφέ , τσάι , κρέας, ψάρι , γάλα και ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά.Ένας έξυπνος τρόπος είναι να πίνετε νερό όταν διψάτε και να πίνετε αρκετά ώστε να ξεδιψάσετε.

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε πονοκέφαλο, κακή διάθεση, πεινάτε συνεχώς ή δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε, τότε μπορεί να υποφέρετε από ήπια αφυδάτωση. 

Συμπέρασμα

Η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και να μειώσει τον κίνδυνο μακροχρόνιας αύξησης βάρους ειδικά στα παιδιά.Με βάση μελέτες, η κατανάλωση 1-2 λίτρων νερού την ημέρα θεωρείται αρκετή ώστε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Αν κι εσείς θέλετε να απαλλαγείτε από 1-2 κιλά πριν τις γιορτές, προκειμένου να έχετε το περιθώριο να φάτε χωρίς άγχος, ξεκινήστε να πίνετε άφθονο νερό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα μάθετε όσα όλα χρειάζεστε για την …δίαιτα νερού.


Πηγή