Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Θηλασμός αφού βγάλει το παιδί δόντια

Πότε εμφανίζονται τα πρώτα δόντια του μωρού

Το πρώτο δόντι του μωρού σας πιθανότατα θα εμφανιστεί μετά από έξι μήνες, αν και ορισμένα μωρά γεννιούνται με ένα ή περισσότερα δόντια και σε άλλες περιπτώσεις τα δόντια δεν εμφανίζονται πριν το παιδί γίνει σχεδόν ενός έτους.

Πολλές μητέρες αποφασίζουν ότι είναι ώρα να σταματήσουν το θηλασμό όταν αντιληφθούν για πρώτη φορά ένα δόντι. Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή το μωρό δάγκωσε ελαφρά το στήθος στο τέλος κάποιου θηλασμού ή επειδή φοβάται ότι θα τη δαγκώσει. Ωστόσο, πολλά μωρά με δόντια ή εκείνα που βγάζουν δοντάκια (οδοντοφυΐα) δεν δαγκώνουν ποτέ όταν θηλάζουν.

Ένα μωρό που θηλάζει δεν θα δαγκώσει

Γνωρίζατε ότι: Ένα μωρό που θηλάζει δεν θα δαγκώσει, γιατί η γλώσσα του καλύπτει τα κάτω δόντια του. Ένα μωρό που κρατάει το στήθος καθώς αρχίζει να τραβιέται μακριά κατά το τέλος του θηλασμού μπορεί να μάθει να μην το κάνει. Προσπαθήστε να μην αφήσετε αυτή τη μικρή πρόκληση να εμποδίσει τον θηλασμό τόσο νωρίς στη μεταξύ σας σχέση και δέσιμο.

Πώς να αποτρέψετε το δάγκωμα ενός μωρού που θηλάζει

Εάν το μωρό σας έχει ένα δόντι και ανησυχείτε ότι μπορεί να σας δαγκώσει καθώς τελειώνει το τάισμα: Έχετε έτοιμο το δάχτυλό σας να σταματήσει το θηλασμό αφαιρώντας το στήθος σας από το στόμα του.

Αν σας έχει ήδη δαγκώσει: Πείτε όχι σταθερά και μετά αφαιρέστε το από το στήθος σας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε αυτή την ενέργεια όσο το δυνατόν πιο ήπια και ουσιαστική. Ο υπερβολικός θυμός ή ακόμα και το χιούμορ (αν γελάσετε) μπορεί να το κάνει να αισθανθεί ότι εσείς διασκεδάζεται με αυτό, παροτρύνοντάς το να το κάνει ξανά και ξανά.

πηγή: healthychildren.org


Πηγή