Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Θηλασμός & Διατροφή: Τελικά πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε την περίοδο που θηλάζετε; (vid)

Την περίοδο του θηλασμού η διατροφή της νέας μαμάς πρέπει να είναι προσεγμένη και ισορροπημένη. Όλα τα στοιχεια, καλά και κακά, που προσλαμβάνετε από τις τροφές που κταναλώνετε, περνάνε μέσα από το μητρικό γάλα και στο μωρό.

Πόσες όμως παραπάνω θερμίδες πρέπει να καταναλώνει η νέα μαμά;

Αυτή είναι μία απορία που μπορεί να έχετε πολλές από εσάς. Οι θερμίδες που σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να καταλώνει μία γυναίκα ημερησίως, κυμαίνονται από 1.800 μέχρι 2.400. Tην περίοδο του θηλασμού ωστόσο, πολλές νέες μανούλες αισθάνονται πιο εύκολα και πιο συχνά πείνα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, θεωρούν ότι λόγω των θερμίδων που χάνουν όταν θηλάζουν το μωρό τους, πρέπει να προσλαμβάνουν πολλές παραπάνω θερμίδες στην καθημερινότητά τους. Είναι όμως έτσι;

Σύμφωνα με του ειδικους, οι παραπάνω θερμίδες που πρέπει να καταναλώνει μία νέα μαμά την περίοδο που θηλάζει είναι μόλις 300-400. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά οι θερμίδες που πρέπει να καταναλώνει μέσα στη μέρα της είναι 2.200-2.800 σε αντίθεση με αυτό που έχουν στο μυαλό τους πολλοί, δηλαδή έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε την έτνονη και συχνή πείνα;

To μυστικό κρύβεται στα συχνά, μικρά και υγιεινά γεύματα που θα δώσουν σε εσάς και στο μωρό σας όλα αυτά τα συστατικά που χρειάζεστε. Ποια θα μπορούσε να είναι αυτά;

Δείτε το παρακάτω video και πάρτε ιδέες για γρήγορα, νόστιμα και δροσερά γεύματα που μπορείτε να καταναλώνετε κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού και όχι μόνο!

Πηγή: popsugar.com

Ενημερωθείτε στο Newsbomb.gr για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

 

 


Πηγή