Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Θηλασμός και διατροφή: Επιτρέπονται τα πικάντικα φαγητά;

Ως γνωστόν, η διατροφή της εγκύου παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του μωρού, αλλά και στην υγεία της μέλλουσας μητέρας. Την περίοδο της εγκυμοσύνης σας, τα πικάντικα φαγητά θεωρούνταν μία όχι και τόσο καλή επιλογή καθώς μπορεί να σας προκαλούσαν καούρες ή να χειροτερέψουν αυτές που ήδη είχατε.

Τι ισχύει όμως μετά τον τοκετό, την περίοδο που θηλάζετε το μωρό σας; Μπορείτε πλέον να καταναλώνετε τα αγαπημένα σας πικάντικα πιάτα άφοβα ή θα ήταν καλύτερα να περιμένατε λίγο ακόμα πριν τα εντάξετε και πάλι στη διατροφή σας;

Όπως αναφέρει και το momjunction.com, τα πικάντικα φαγητά είναι μία ασφαλής επιλογή και επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ωστόσο, η έντονη γεύση τους μπορεί να επηρεάσει ελαφρώς τη γεύση του μητρικού γάλακτός, αλλά όχι σε βαθμό που να επηρεάσει τον θηλασμό ή να προκαλέσει ανησυχία και δυσαρέσκεια στο μωρό.

Την περίοδο που θηλάζετε, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να έχετε μία ισορροπημένη διατροφή η οποία θα συμπεριλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και που ξέρετε ότι μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα, χωρίς να σας προκαλούν καούρες ή άλλα δυσάρεστα συμπτώματα. Εάν είστε λάτρης των πικάντικων φαγητών λοιπόν και έχετε συνηθίσει την έντονη γεύση τους, μπορείτε να τα καταναλώνετε άφοβα, πάντα βέβαια με μέτρο.

Πώς θα καταλάβετε εάν το μωρό σας είναι ευαίσθητο στα πικάντικα φαγητά:

Το κλειδί είναι να παρατηρήσετε τις αντιδράσεις του. Εάν τα πικάντικα φαγητά παραείναι έντονα για το βρέφος τότε αυτό ενδέχεται να είναι ανήσυχο μετά τον θηλασμό, να κοιμάται λιγότερο από ότι συνήθως ή να κλαίει χωρίς κάποιον προφανή λόγο. Επίσης, μπορείτε να κοιτάξετε για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις στο σώμα του, εάν το χρώμα των κενώσεών του είναι πράσινο ή εάν παρουσιάσει πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή