Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Θηλασμός το καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσέξετε;

Η ζέστη προκαλεί έντονη εφίδρωση, μειώνει την όρεξη του μωρού για φαγητού και κάνει τον θηλασμό ακόμα πιο δύσκολο. Τους μήνες αυτούς λοιπόν, πρέπει να επιστρατεύσετε όλη την υπομονή σας, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα ορισμένα tips που μπορείτε να κάνετε για να ανταπεξέλθετε στη δύσκολη αυτή δοκιμασία.

Βρείτε τα δροσερά σημεία

Κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, είναι σημαντικό να μένε σε δροσερά μέρη και να αποφύγετε όσο το δυνατόν τη ζέστη. Το σπίτι, το αγαπημένο σας καφέ και κάθε άλλος κλειστός χώρος με κλιματισμό, θα γίνουν τα αγαπημένα σας μέρη για αυτές τις ώρες.

Εάν δεν έχετε την επιλογή του κλειστού χώρου και αναγκαστικά πρέπει να θηλάσετε σε εξωτερικό χώρο, βρείτε ένα μέρος με σκιά. Προμηθευτείτε με ένα μεγάλο καπέλο για εσάς κι ένα ανοιχτόχρωμο και ελαφρύ σεντονάκι για το μωρό σας.

Μειώστε την ώρα που θηλάζετε

Αρκετοί γονείς ανησυχούν για τον κίνδυνο αφυδάτωσης του μωρού τους τους καλοκαιρινούς μήνες. Το καλοκαίρι, λόγω ζέστης, το μωρό σας ενδέχεται να διψάει περισσότερο και κατά συνέπεια να θηλάζει και πιο συχνά.  Επομένως τα περισσότερα γεύματα μικρότερης διάρκειας είναι αναπόφευκτα, σε κάθε περίπτωση όμως είναι σημαντικό να αφήσετε το ίδιο το μωρό σας να σας καθοδηγήσει για το πότε θα θηλάσετε και πόση ώρα.

Μείνετε ενυδατωμένη

Την περίοδο του θηλασμού ο οργανισμός είναι πιο εύκολο να αφυδατωθεί, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τους καλοκαιρινούς μήνες και την έντονη ζέστη που επικρατεί. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό στην καθημερινότητά σας και να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε νερό, όπως το καρπούζι  και άλλα φρούτα και λαχανικά.

Πηγή: todaysparent.com


Πηγή