Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κάνεις δίαιτα; Δες πόσο μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά σου

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα της εποχής είναι η προσωπική μας εμφάνιση. Πώς θα φαινόμαστε (αλλά και θα νιώθουμε όμορφες), χωρίς περιττά κιλά προκειμένου να φαινόμαστε πιο όμορφες και πιο καλοντυμένες. Η απώλεια του περιττού βάρους είναι ένα ζήτημα που δεν έχει εποχικότητα. Παρόλα αυτά οι περισσότερες γυναίκες ξεκινάμε αυστηρές δίαιτες λίγο πριν το καλοκαίρι προκειμένου να χάσουμε όσα κιλά «καρπωθήκαμε» τον χειμώνα!

Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ αν αυτές οι δίαιτες (χημικές και μη) έχουν αντίκτυπο και στα μαλλιά σου;

Τα μαλλιά μας τρέφονται και ενισχύονται με τις βιταμίνες που απορροφούν από την τροφή που επιλέγουμε για την καθημερινότητα μας. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε προσεκτικές με την διατροφή μας γιατί ό,τι τρώμε έχει αντίκτυπο ακόμα και στα μαλλιά μας. Αυτό που συναντούν οι περισσότεροι κομμωτές -ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο- είναι μαλλιά άτονα, τα οποία είναι αποτέλεσμα της κακής αφυδάτωσης από express δίαιτες που γίνονται λόγω καλοκαιριού!

Γι’ αυτό όταν επιλέγουμε να κάνουμε δίαιτα, συμβουλευόμαστε πάντα τον διαιτολόγο μας ο οποίος πρέπει να μας συμβουλέψει για τη σωστή διατροφή που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε προκειμένου να χάσουμε βάρος χωρίς όμως να κάνουν κακό στα μαλλιά μας. Τροφές που είναι φιλικές τόσο για το σώμα μας όσο και για την τρίχα μας.

Προσπάθησε να τρως:

  • Ξηρούς καρπούς: είναι πλούσιοι σε χαλκό, ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τον χρωματισμό των μαλλιών!
  • Όσπρια: περιέχουν ένα συνδυασμό διαφορετικών συστατικών(σίδηρο ψευδάργυρο) με κυριότερο το φολικό οξύ που είναι υπεύθυνο για την διαίρεση και πολλαπλασιασμό των κυττάρων.
  • Δημητριακά: πρόκειται για υπερτροφή για τα μαλλιά καθώς βιταμίνες Β, χαλκό, ψευδάργυρο, σελήνιο και πρωτεΐνες.

Κάθε φορά που επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου, μην ξεχνάς να τον ενημερώνεις αν βρίσκεσαι σε δίαιτα. Είναι ο ειδικός που μπορεί να σου λύσει όλες τις απορίες για την κατάσταση των μαλλιών σου και συνάμα να σου προσφέρει τις κατάλληλες θεραπείες που θα τα τονώσουν και θα τα ενυδατώσουν.


Πηγή