Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Κάνει να βάζουμε σκόρδο στο φαγητό του μωρού; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Το σκόρδο, όσο ανυπόφορη και αν μας φαίνεται κάποιες φορές η μυρωδιά του, έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Κάνει όμως να το χρησιμοποιούμε και στο φαγητό του μωρού και αν ναι, ποια είναι τα οφέλη για το μωρό μας;

Έρευνα που είχε γίνει το 1991, έδειξε ότι τα μωρά θήλαζαν με περισσότερη όρεξη όταν η θηλάζουσα μαμά είχε φάει σκόρδο. Φαίνεται λοιπόν ότι στα μωρά αρέσει πολύ το σκόρδο, πριν καν ακόμη ξεκινήσουν τις στερεές τροφές.

Όταν τα μωρά ξεκινούν τις στερεές τροφές, δηλαδή περίπου στον έκτο μήνα, μπρούμε να εντάξουμε κανονικά και το σκόρδο στη διατροφή του. Ωστόσο, καλό είναι να προτιμήσουμε αυτό να είναι πάντα φρέσκο και να το δίνουμε σε συγκεκριμένες ποσότητες. Επιπλέον, όταν δώσουμε σκόρδο στο μωρό μας για πρώτη φορά, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε για τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να έχει το παιδί μας.

Η διατροφική αξία του σκόρδου

Το σκόρδο είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β6, μαγγανίου, σεληνίου, καλίου και σιδήρου. Είναι επίσης γνωστό ότι έχει αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή δράση και προστατεύει τα παιδιά από λοιμώξεις.

Τα οφέλη για τα μωρά

  • Προστατεύει το μωρό από γρίπες και κρυολογήματα
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Συμβάλλει στη γρήγορη επούλωση των πληγών

Τα μωρά, σύμφωνα με το momjunction.com, μπορούν να τρώνε μέχρι και μία σκελίδα σκόρδο την ημέρα στα διάφορα γεύματά τους.

Το φρέσκο σκόρδο είναι πολύ καλύτερο  από τη σκόνη ή τη πάστα σκόρδου. Βάλτε λίγο φρέσκο σκόρδο στα φαγητά που ετοιμάζετε για το μωρό σας, και θα το δείτε και εσείς. Κάνει θαύματα!


Πηγή