Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Κάσιους: Ποια τα οφέλη για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο;

Τα κάσιους προέρχονται από τη Βραζιλία και οι Πορτογάλοι εξερευνητές τα μετέφεραν τον 16ο αιώνα και σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα σήμερα να ευδοκιμού στη Μοζαμβίκη, την Τανζανία, την Κένυα και την Ινδία.

Ανήκουν στους πιο γευστικούς αλλά και ωφέλιμους για τον οργανισμό ξηρούς καρπούς. Θεωρούνται φυσικά αντικαταθλιπτικά και είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά.

Ιδιαίτερα ωφέλιμα θεωρούνται και την περίοδο της εγκυμοσύνης. Ας δούμε συγκεκριμένα τα οφέλη για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο παρακάτω.

Συμβάλλουν στην υγεία των δοντιών και των ούλων

Την περίοδο τη εγκυμοσύνης, η μέλλουσα μαμά πρέπει να προσέχει πολύ τη στοματικής της υγιεινή. Τα κάσιους είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην υγεία όλης της στοματικής κοιλότητας.

Έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες

Η μέλλουσα μαμά είναι σημαντικό να προστατεύει τον οργανισμό και να ενισχύει το ανοσοποιητικό της όσο μπορεί. Τα κάσιους έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και κρατούν τις λοιμώξεις μακριά.

Δίνουν ενέργεια

Η εξάντληση και η μόνιμη κούραση είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Τα κάσιους, όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρπού, δίνουν στην έγκυο ενέργεια την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται μέσα στη μέρα της.

Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των οστών του εμβρύου

Τα κάσιους είναι πλούσια σε μαγνήσιο και ασβέστιο, δύο θρεπτικά συστατικά απαραίτητα στην εγκυμοσύνης, καθώς συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Τα κάσιους έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης σε κάθε τρίμηνο κύησης.

Πηγή: parenting.firstcry.com


Πηγή