Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Καλοκαιρινά ονόματα ιδανικά για τα μωράκια που γεννήθηκαν τους θερινούς μήνες

Για πολλούς οι γονείς, η επιλογή ενός συγκεκριμένου, ξεχωριστού ονόματος για το παιδί τους έχει μεγάλη σημασία, καθώς αυτό αποτελεί την πρώτη του ταυτότητα, ενώ συχνά σηματοδοτεί και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του.

Η γλώσσα μας έχει το πλεονέκτημα να βρίθει υπέροχων ονομάτων, τόσο γυναικείων όσο και ανδρικών, εκ των οποίων πολλοί γονείς επιλέγουν (και συχνότερα στις μέρες αποφεύγουν να κληροδοτήσουν από τους παππούδες) για τα παιδιά τους.

Αν το μικρό σας πρόκειται να γεννηθεί τους θερινούς μήνες, γιατί να μην εμπνευστείτε από την εποχή και να επιλέξετε ένα όνομα που να αντικατοπτρίζει το καλοκαίρι;

Ρίξτε μια ματιά στις κορυφαίες επιλογές ονομάτων με θέμα το καλοκαίρι και πάρτε λίγη έμπνευση

Θαλασσινή: Προέρχεται από τον όσιο Θαλάσσιο, όμως στη θηλυκή του εκδοχή είναι σίγουρα ό,τι πιο καλοκαιρινό!

Για κορίτσι Θάλασσα και για αγόρι Ωκεανός: Είναι σίγουρα πολύ ξεχωριστά ονόματα.

Ιουλία – Ιούλιος: Εμπνευσμένο από το όνομα του μήνα που βρίσκεται στην καρδιά του καλοκαιριού! Πολλές νύμφες και θεότητες είχαν το όνομα αυτό –ανάμεσά τους και η κόρη του Αχελώου.

Αυγουστίνα – Αυγουστίνος: Προέρχεται από το λατινικό όνομα Αυγουστίνος που σημαίνει «σπουδαίος, μεγαλειώδης», όμως στα ελληνικά θυμίζει ξεκάθαρα και τον κατεξοχήν ελληνικό μήνα!

Κοραλία: Προέρχεται από το γαλλικό όνομα Coralie, το οποίο έχει τις ρίζες του στη λατινική λέξη coralium που σημαίνει «κοράλι» και φυσικά παραπέμπει στο ομορφότερο στολίδι του θαλάσσιου βυθού.

Ίρις: Η θεά Ίρις είχε, σύμφωνα με τη μυθολογία, καθήκοντα αγγελιοφόρου, και ήταν αυτή που μετέφερε νερό από τον ποταμό της Στυγός στον Όλυμπο για να ορκιστούν σε αυτό οι θεοί.

Ινώ: Η Ινώ-Λευκοθέα θεωρείτο στη μυθολογία θεότητα της θάλασσας, του αφρού των κυμάτων. Aυτή, άλλωστε, έσωσε τον Οδυσσέα από τη θύελλα που ξεσήκωσε ο Δίας, όταν ο ήρωας έφτασε κοντά στη γη των Φαιάκων.

Αφροδίτη: Μόνο η εικόνα της να αναδύεται από τα κύματα αρκεί για να τη συνδέσουμε με την ομορφιά της θάλασσας!
Αμαρυλλίς: Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα άνθη του καλοκαιριού που το φθινόπωρο μαραζώνει.

onomata tou kalokairiou

Ηλιοστάλαχτη (ή αλλιώς… Σάννυ!): Ένα κορίτσι λουσμένο στο φως, σαν να φωτίζεται διαρκώς από τον καλοκαιρινό ήλιο! Να τι μας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας αυτό το όμορφο όνομα!

Έρως (φτερωτός θεός της αγάπης): Ετυμολογία: από το εράω = είμαι ερωτευμένος. Παραπέμπει και στο θ – έρως!

Λέων (βασιλιάς της αρχαίας Σπάρτης): Ετυμολογία: λιοντάρι. Θα ταιριάζει και με το ζώδιο του αν γεννηθεί τέλος Ιουλίου με τέλος Αυγούστου!


Πηγή