Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κανέλα: Τα έξι απίστευτα οφέλη για τα βρέφη

Η διατροφή του μωρού παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή του. Από τον έκτο μήνα και έπειτα, στη διατροφή του εισάγονται και οι στέρεες τροφές και το μωρό σταδιακά ανακαλύπτει νέες γεύσεις και υφές.

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιούμε σε διάφορα φαγητά και γλυκά. Είναι όμως κατάλληλη για τα βρέφη;

Η απάντηση είναι ναι αρκεί να είναι μεγαλύτερα των έξι μηνών. Μάλιστα, η κανέλα θεωρείται ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία τους.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα

Τα μωρά έχουν πιο ευαίσθητο οργανισμό από τα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες και είναι πιο επιρρεπή σε ιώσεις και λοιμώξεις. Η κατανάλωση κανέλας συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την τόνωση του οργανισμού τους.

Κάνει καλό στην ανάπτυξη του εγκεφάλου

Η συχνή κατανάλωση κανέλας μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της γνωστικής ανάπτυξης του μωρού.

Συμβάλλει στην ανακούφιση του πόνου

Η κανέλα έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θεωρείται ότι συμβάλλουν στην ανακούφιση του πόνου. Μάλιστα, αυτή τη η ιδιότητα την έχει κάνει ένα δημοφιλές εναλλακτικό φάρμακο για τον πονόδοντο.

Θεραπεύει από ιώσεις και κρυολογήματα

Ένα τσάι με κανέλα και μία κουταλιά μέλι είναι ό,τι πρέπει για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Το μέλι ωστόσο, μπορεί να καταναλωθεί από παιδιά 12 μηνών και άνω.

kanela ofeli gia mora 2

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος

Η κανέλα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και μπορεί να ανακουφίσει από πόνους στο στομάχι ή τα έντερα.

Κάνει καλό στο δέρμα

Το έλαιο κανέλας θεωρείται ευεργετικό για την επιδερμίδα. Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η τακτική χρήση του μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές του δέρματος.

Πόση κανέλα μπορεί να καταναλώνει ένα μωρό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τα μωρά μεγαλύτερα των έξι μηνών, μία κουταλιά του γλυκού κανέλα την ημέρα, είναι ασφαλής και επαρκής ποσότητα.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή