Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Καρκίνος μαστού: Η διατροφή που μειώνει τα ποσοστά θνησιμότητας

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση τροφών με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μείωσε τον κίνδυνο θανάτου από τον καρκίνο του μαστού κατά 21%. Επιπλέον, οι γυναίκες που ακολουθούν αυτή τη διατροφή μειώνουν τον κίνδυνο να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία κατά 15%.

Πρόκειται για τη μοναδική μέχρι στιγμής έρευνα που παρέχει τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες αποδείξεις ότι μια διατροφική παρέμβαση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου των γυναικών από καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με τη συγγραφέα της μελέτης Rowan Chlebowski, από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας του Λος Άντζελες.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr


Πηγή