Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Καρύδια στη διατροφή της εγκύου: Τα έξι σημαντικά οφέλη

Οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή διατροφική αξία και είναι πολύ ωφέλιμοι για τον οργανισμό όλων, πόσο μάλλον τον γυναικών που διανύουν την ιδιαίτερη περίοδο της εγκυμοσύνης τους.

Η ισορροπημένη διατροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι καθοριστική για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνει η μέλλουσα μητέρα μέσω της διατροφής της, μεταφέρονται και στο μωρό, για αυτό είναι σημαντικό η έγκυος να καταναλώνει τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Τα καρύδια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, κυρίως ωμέγα-3 λιπαρά και ανέκαθεν ήταν από τις τροφές που έχουν συσχετιστεί με τη διανόηση και την πνευματική υγεία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το σχήμα τους μοιάζει πολύ με αυτό του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Τα καρύδια θεωρούνται μία ιδανική τροφή και για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωσή τους;

Βοηθούν την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού
Τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά τα οποία συμβάλλουν στην εγκεφαλική ανάπτυξη και στην υγεία των ματιών του εμβρύου.

Ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση
Η κατανάλωση καρυδιών βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες
Οι φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες την περίοδο της εγκυμοσύνης και τα καρύδια είναι ένα σνακ που θα σας δώσει την ποσότητα που χρειάζεστε.

Χορταίνουν
Τα καρύδια θα σας κρατήσουν χορτάτη για αρκετή ώρα και και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάρος σας όσο πιο σταθερό γίνεται την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Προλαμβάνουν την επιλόχειο κατάθλιψη
Οι ειδικοί συνιστούν στις λεχώνες να καταναλώνουν καθημερινά μία χούφτα καρύδια, καθώς η συγκεκριμένη τροφή έχει συσχετιστεί με την καλή ψυχολογία και διάθεση.

Είναι πλούσια σε μέταλλα
Τα καρύδια είναι πλούσια πηγή μετάλλων, καθώς περιέχουν μαγγάνιο, χαλκό, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σελήνιο, όλα απαραίτητα για τον οργανισμό της μέλλουσας μηέρας.

Πηγή: parenting.firstcry.com


Πηγή