Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Καταπολεμήστε το άγχος… τρώγοντας! Οι 5 τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας

Το άγχος δυστυχώς πρωταγωνιστεί στις ζωές μας και έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία. Μπορεί να προκαλέσει από πρόωρη γήρανση, μέχρι προβλήματα στο έντερο και σε άλλα όργανα του σώματος. Αν οι ασκήσεις χαλάρωσης και η θετικές σκέψεις δεν αποδίδουν, δοκιμάστε να βάλετε στο διαιτολόγιο σας τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους!

Σοκολάτα

Είναι το νούμερο ένα τρόφιμο για την αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων! Η σοκολάτα περιέχει σεροτονίνη, τρυπτοφάνη, φαινυλεθυλαμίνη και μαγνήσιο, συστατικά που συμβάλλουν στην έκκριση συγκεκριμένων ορμονών με αντικαταθλιπτική δράση. Η κατανάλωσή της λοιπόν, προσφέρει ευχάριστα συναισθήματα και χαλάρωση. Προσοχή όμως! Μην ξεχνάτε το αρχαιο ρητό “Παν μέτρον άριστον”. Η σοκολάτα μπορει να είναι ευεργετική για την υγεία αλλά σε μικρές ποσότητες.

Καφές

Πολλοί νομίζουν ότι ο καφές κάνει κακό στα νεύρα και εντείνει το άγχος. Η αλήθεια είναι έχουν δίκιο, μία μικρή όμως ποσότητα καφέ, είναι αρκετή για να ανεβάσει τη διάθεση! Και σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο χρειάζεται το μέτρο και όχι οι υπερβολές. Παραπάνω από τρία ή και δύο φλιτζάνια την ημέρα μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, αϋπνίες και αυτόματα κακή διάθεση.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι από τα πιο υγιεινά σνακ μπορούμε να καταναλώσουμε στην καθημερινότητά μας. Έχουν πολλά οφέλη, όχι μόνο για την καλή φυσική σας κατάσταση αλλά και για την καταπολέμηση του άγχους. Προτιμήστε ανάλατους ξηρούς καρπούς που είναι πλούσιοι σε βιταμίνες που προστατεύουν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία.

Τζίντζερ

Τα τελευταιά χρόνια το τζιντζερ έχει γίνει must και χρησιμοποιείται σε πληθώρα πιάτων. Αυτό όμως που ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι το τζίντζερ ενεργεί ως καταπραϋντικό σε γαστρεντερικά συμπτώματα άγχους. Ένα ποτήρι τσάι τζίντζερ, θα κάνει τις στοματικές διαταραχές παρελθόν.

Νερό

Κάποιες φορές ξεχνάμε τα οφέλη του νερού και δε συνειδητοποιούμε πόσο ανάγκη το έχει ο οργανισμός μας. Το νερό συμβάλει στην καλύτερη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλα τα κύτταρα. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και ατονία με αποτέλεσμα αυτό να σας προκαλεί άγχος. Πίνετε κάθε μέρα 10 με 12 ποτήρια νερό και θα δείτε αμέσως διαφορά.

Βέβαια τα παραπάνω δεν μπορούν να λειτουργήσουν απο μόνα τους. Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζετε τη ζωή αισιόδοξα και να ζείτε την κάθε στιγμή!


Πηγή