Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κι όμως, αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα σας (pics)

Η κουζίνα είναι από τους χώρους του σπιτιού όπου περνάμε αρκετές ώρες καθημερινά. Εκεί μαγειρεύουμε όλα τα γεύματα της ημέρας, εκεί τρώμε και είναι τόπος συνάντησης για όλη την οικογένεια.

Και ενώ μπορεί κάθε μέρα να πλένουμε τα πιάτα, να καθαρίζουμε πάγκους και τραπέζια, κάποια σημεία ή αντικείμενα που δεν είχαμε σκεφτεί γίνονται εστίες μικροβίων και επικίνδυνα για την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας.

Σφουγγάρια και πετσέτες
Όλοι στην κουζίνα μας έχουμε σφουγγάρια και πετσέτες που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Το σφουγγάρι της κουζίνας, όπως είχαμε πει και σε προηγούμενο άρθρο, είναι εστία μικροβίων μερικά εκ των οποίων είναι στενοί συγγενείς των βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες, όπως πνευμονία και μηνιγγίτιδα. Οι ειδικοί προτείνουν την αντικατάστασή του ακόμη και κάθε εβδομάδα, εάν αυτό είναι εφικτό. Το ίδιο ισχύει και με τις πετσέτες που χρησιμοποιούμε. Φροντίστε να τις πλένετε αρκετά συχνά και να αντικαθιστάτε τις βρώμικες με καθαρές.

Ηλεκτρικές συσκευές
Κάποιες συσκευές δεν χρειάζονται καθάρισμα μετά από κάθε χρήση. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. Στην καφετιέρα για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε νερό το οποίο συνήθως, εάν δεν τελειώσει, το αφήνουμε και για την επόμενη χρήση. Κάτι τέτοιο ωστόσο, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας. Εάν δεν μπορείτε να καθαρίζετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές σας μετά από κάθε χρήση, φροντίστε να τις καθαρίζετε με ξύδι και ζεστό νερό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Δείτε τα υπόλοιπα σημεία της κουζίνας που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, στην gallery που ακολουθεί.


Πηγή