Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κολπάκια για να ανακουφίζετε το μωρό όταν έχει αέρια (vid)

Αν το μωρό σας ξεσπάει συχνά σε κλάματα και μαζεύει τα γόνατά του στο στήθος όταν κλαίει, προσπαθεί να σας δώσει να καταλάβετε ότι πονάει επειδή έχει αέρια.

  • Ξαπλώστε το μωρό ανάσκελα και πιέστε απαλά τα πόδια του από πάνω προς τα κάτω, σαν να κάνει ποδήλατο. Αυτή η απλή άσκηση τεντώνει το στομάχι του μωρού και έτσι το ανακουφίζει από τις κοιλιακές κράμπες.
  • Ένα μασάζ στην κοιλίτσα του για 5-10 λεπτά μπορεί να βοηθήσει το γαστρεντερικό σωλήνα και την πεπτική οδό να λειτουργήσουν φυσιολογικά , ώστε να απελευθερωθούν αέρια.
  • Μια άλλη λύση είναι να ξαπλώσετε το μωρό μπρούμυτα στα γόνατά σας, ακινητοποιώντας το κεφάλι και το σώμα του και αφήνοντας τα πόδια του να κινούνται ελεύθερα.

Μια θερμοφόρα μπορεί να κάνει θαύματα. Για να φτιάξετε μια θερμοφόρα για το μωρό σας, μπορείτε να βάλετε μέσα σε μια κάλτσα ένα μικρό μπιμπερό.

Προσοχή: Η θερμοφόρα θα πρέπει να περιέχει χλιαρό και όχι ζεστό νερό.

Αν δεν αποδειχθεί αποτελεσματική καμία από τις παραπάνω μεθόδους, ο παιδίατρος μπορεί να σας συστήσει κάποια ειδική θεραπεία. Σε περίπτωση που το μωρό τρώει με μπιμπερό, ίσως σας προτείνει ένα πιο εύπεπτο γάλα.

Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί. Το πεπτικό σύστημά του βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, επομένως μπορεί να περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι το μωρό σας να συνηθίσει να πίνει ή να τρώει.

Αν το μωρό γκρινιάζει και είναι κακόκεφο, μπορείτε να το πάρετε αγκαλιά ή να το βάλετε στο ριλάξ του.

Με πληροφορίες από το βιβλίο «Πρωτάρης μπαμπάς » των Lionel Pailles και Benaoit Le Goedec, εκδόσεις Διόπτρα.


Πηγή