Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κορονοϊός:Το πείραμα με το σαπούνι που δείχνει γιατί τα παιδιά πρέπει να πλένουν τα χέρια τους (vid)

Αυτό το πείραμα με το σαπούνι πρέπει να το δείτε κι εσείς και το παιδί σας!

Μέχρι σήμερα έχουμε δει βιντεάκια και φωτογραφίες που δείχνουν τον σωστό τρόπο για να πλένουμε τα χέρια μας. Σε κανένα όμως από αυτά δεν έχουμε δει το ΓΙΑΤΙ πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας.

Ο κορονοϊός βρίσκεται ακόμη εκεί έξω και όλοι οι ειδικοί ΤΟΝΙΖΟΥΝ το πόσο σημαντικό είναι να πλένει κανείς τα χέρια του σχολαστικά.

Μια δασκάλα νηπιαγωγείου έκανε τη διαφορά, δημοσίευσε ένα απλό πείραμα και έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, απλά και μόνο γιατί έδειξε γιατί είναι τόσο σημαντική η υγιεινή των χεριών και γιατί πρέπει να παιδιά (και οι μεγάλοι) να πλένουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα χέρια τους.

Στο βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter, όπως μπορείτε να δείτε έβαλε ένα πιάτο γεμάτο με νερό και μαύρο πιπέρι. Η δασκάλα ζητά από τον μαθητή της να βάλει το δάχτυλο μέσα στο νερό, να το τραβήξει και να δει ότι το πιπέρι έχει κολλήσει στο χέρι του. Έπειτα του ζητά να βάλει το δάχτυλο στο σαπούνι και έπειτα να το ξαναβάλει στο νερό με το πιπέρι.

Ως δια μαγείας το πιπέρι απομακρύνεται από την περιοχή με το σαπούνι.

Σύμφωνα με το Education.com, το πιπέρι είναι υδρόφοβο, πράγμα που σημαίνει ότι απωθείται από το νερό, έτσι δεν βυθίζεται ή δεν διαλύεται όταν έρχεται σε επαφή με το νερό όπως το αλάτι ή η ζάχαρη. Επίσης, είναι εξαιρετικά ελαφρύ, έτσι παραμένει στην επιφάνεια του νερού. Όταν το σαπούνι έρχεται σε επαφή με το μείγμα, σπάει την επιφανειακή τάση του νερού και τα μόρια του νερού απομακρύνονται από το σαπούνι, τραβώντας μαζί και το πιπέρι.

Η επιστήμη πίσω από το πώς λειτουργεί το σαπούνι κατά το πλύσιμο των χεριών δεν είναι ακριβώς η ίδια, αλλά είναι αρκετά κοντά για να πείσει τα παιδιά ότι το σαπούνι είναι μαγικό και πραγματικά χρειαζόμαστε όλοι λίγο περισσότερη μαγεία τώρα, έτσι δεν είναι;

Κάντε και εσείς το πείραμα στα παιδιά σας, σίγουρα θα ενθουσιαστούν και θα καταλάβουν με τον πιο απλό τρόπο γιατί πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας!


Πηγή