Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κορονοϊός – Άνοιγμα σχολείων: Σύγχυση για το πρώτο κουδούνι – Τι ώρα θα χτυπήσει τη Δευτέρα

Στο πλαίσιο αυτό, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί για το σύνολο των μαθητών μέσα στις σχολικές αίθουσες, ανά τάξη, και όχι στο προαύλιο χώρο του σχολείου παρουσία γονέων,όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στην αυλή του σχολείου από τον ιερέα με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ στη συνέχεια ο ιερέας θα περιέλθει τις αίθουσες διδασκαλίας ώστε να αγιασθεί το σύνολο των μαθητών.

Άνω-κάτω με το πρώτο κουδούνι

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία φοίτησής τους στις 8:15 το πρωί.

Ωστόσο, αρκετά σχολεία, ιδιαίτερα στην Αττική, έχουν ανακοινώσει διαφορετικές ώρες προσέλευσης για τους μαθητές κάθε τάξης με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να προσέρχονται με προστατευτικές μάσκες, όπως άλλωστε και όλες τις επόμενες ημέρες και τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Φέτος οι γονείς καλούνται να αφήσουν τα παιδιά τους στην είσοδο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και να τα παραλάβουν από εκεί σε καθορισμένη ώρα, για την οποία έχουν ενημερωθεί μέσω ανακοινώσεων από τους διευθυντές των σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr


Πηγή