Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Κορονοϊός: Νεογέννητο (30 ωρών) διαγνώστηκε με τον ιό – Ο πιο μικρός ασθενής μέχρι σήμερα

Ένα νεογέννητο μωρό στην Κίνα βγήκε θετικό στο τεστ του κοροναϊού, 30 ώρες μετά τη γέννησή του. Μέχρι στιγμής πρόκειται για την νεότερη υπόθεση, σύμφωνα με τα Μέσα της Κίνας.

Η μητέρα του νεογέννητου είχε υποβληθεί σε τεστ στις 2 Φεβρουαρίου, πριν φέρει στον κόσμο το μωρό της και το μωρό έκανε το τεστ για τη θανατηφόρα αναπνευστική ασθένεια 30 ώρες  μετά τη γέννησή του

Το μωράκι γεννήθηκε υγιέστατο, με βάρος 3.200 και είναι σε σταθερή κατάσταση κάτω από την παρακολούθηση των γιατρών.

Το νεογέννητο δεν έχει πυρετό ή βήχα, αλλά οι ακτινογραφίες έδειξαν τα σημάδια του ιού. Όπως ανέφεραν και οι γιατροί του νοσοκομείου, Wuhan Children Hospital, το μωρό έχει δυσκολία στην αναπνοή και προβλήματα στη λειτουργία του ήπατος.

Οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι εάν το μωρό προσβλήθηκε από τον κοροναϊό μέσα στη μήτρα ή όταν γεννήθηκε. «Αυτό μας θυμίζει ότι πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στην έγκυο – μητέρα, καθώς μπορεί να αποτελεί φορέα μετάδοσης του κορονοϊού», δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός του τμήματος ιατρικής νεογνικής φροντίδας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Wuhan Children Hospital, Zeng Lingkong.

Το νοσοκομείο ανέφερε επίσης ότι ακόμη ένα νεογέννητο προσβλήθηκε από κορονοϊό. Το μωρό γεννήθηκε υγιέστατο στις 13 Ιανουαρίου αλλά ανέπτυξε τα συμπτώματα του κορονοϊού στις 29 Ιανουαρίου, αφότου η μητέρα του και η νταντά του νόσησαν από την ίδια ασθένεια.

«Δεν ξέρουμε αν η νταντά μετέδωσε τον κορονοϊό στη μητέρα και έπειτα η μητέρα στο μωρό, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι αυτή τη στιγμή. Αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το μωρό ήρθε σε στενή επαφή με ασθενείς που μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό!», ανέφερε ο Zeng Lingkong.

Μέχρι στιγμή παγκοσμίως, έχουν υπάρξει 28.353 περιπτώσεις κορονοϊού, με τις περισσότερες να έχουν συμβεί στην Κίνα.


Πηγή