Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κουνουπίδι: Τα πέντε απίθανα οφέλη στη διατροφή της εγκύου (vid)

Η ισορροπημένη διατροφή είναι καθοριστική για την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης και την υγεία, τόσο της μέλλουσας μητέρας, όσο και του εμβρύου.

Τα λαχανικά είναι φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι αυτής και ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά είναι το κουνουπίδι, αυτό το ευεργετικό λαχανικό που είναι πολύ δημοφιλές, σίγουρα όχι για τη γεύση ή τη μυρωδιά του, αλλά για την ποικιλία θρεπτικών συστατικών που προσφέρει στον οργανισμό.

Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και ασβέστιο, θρεπτικά συστατικά πολύτιμα για την έγκυο και το έμβρυο. Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωσή του την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Κάνει καλό στην καρδιά
Το κουνουπίδι είναι ένα λαχανικό που συμβάλλει στην υγεία και στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς.

Διατηρεί τη χοληστερίνη σε χαμηλά επίπεδα
Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και μπορείτε να το καταναλώνετε σε κάθε σας γεύμα ως συνοδευτικό.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Το συγκεκριμένο λαχανικό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό και συμβάλλουν σε έναν υγιή και γερό οργανισμό.

Συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.
Το κουνουπίδι βοηθάει στη δημιουργία κυττάρων και συμβάλλει στην ανάπτυξη του μωρού στη μήτρα.

Είναι εξαιρετική πηγή μετάλλων
Τι κουνουπίδι είναι ίσως η καλύτερη πηγή μετάλλων. Περιέχει ψευδάργυρο, φώσφορο, σελήνιο και νάτριο τα οποία θα κρατήσουν το μωρό υγιές στη μήτρα της μητέρας.

Πώς μπορείτε να εντάξετε το κουνουπίδι στη διατροφή σας;

Το κουνουπίδι μπορείτε να το φάτε και σκέτο ή να το αξιοποιήσετε σε πληθώρα συνταγών για φαγητά, σαλάτες και σνακ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τέσσερις πανεύκολες συνταγές για νόστιμα πιάτα με κουνουπίδι που μπορείτε να ετοιμάσετε σε χρόνο dt.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή