Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Κουρασμένα παιδιά: Ποια λάθη κάνουν οι γονείς στη διατροφή τους;

Είναι το παιδί σας συνέχεια κουρασμένο παρόλο που κοιμάται καλά και ξεκουράζεται επαρκώς; Η αιτία μπορεί να κρύβεται στις διατροφικές του συνήθειες.

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία των παιδιών, από τη βάρος τους και την επαρκή πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους, μέχρι την ενέργεια που έχουν μέσα στη μέρα τους.

Οι κακές διατροφικές συνήθειες μπορούν να κάνουν το παιδί να αισθάνεται κουρασμένο και χωρίς ενέργεια. Ποια είναι όμως τα πιο συνήθη λάθη που κάνουμε στη διατροφή του παιδιού; Ας τα δούμε παρακάτω.

Δεν τρώει πρωινό

Το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μετά από έναν πολύωρο ύπνο και έλλειψη τροφής, η κατανάλωσή του είναι αναγκαία για να έχει το παιδί ενέργεια. Προτιμήστε ένα πρωινό γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Καταναλώνει πολλή ζάχαρη

Τα τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης, χαρίζοντας ενέργεια. Ωστόσο, αυτή η ενέργεια είναι προσωρινή. Οι τροφές αυτές δεν περιέχουν πρωτεΐνες, λίπη ή φυτικές ίνες και ενώ αρχικά αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα, στη συνέχεια το ρίχνουν απότομα.

Δεν πίνει αρκετό νερό

Η κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Φροντίστε ώστε το παιδί σας να καταναλώνει αρκετό νερό μέσα στη μέρα του, ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες.

Δεν προσλαμβάνει αρκετές ημέρες μέσα στη μέρα

Τα συχνά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα θα δώσουν στο παιδί την ενέργεια που χρειάζεται. Η παράλειψη γευμάτων και εν τέλει η ελλιπής πρόσληψη θερμίδων προκαλεί έντονη κόπωση και ραθυμία.


Πηγή