Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κρεμμύδι: Πρέπει να εμπεριέχεται στη διατροφή της εγκύου;

Το κρεμμύδι είναι από τα λαχανικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και που χρησιμοποιούμε σε πληθώρα συνταγών για μαγειρευτά και κάθε είδους φαγητά.

Είναι όμως η κατανάλωση του κρεμμυδιού ασφαλής την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Σύμφωνα με το parenting.firstcry.com, το κρεμμύδι επιτρέπεται στη διατροφή της εγκύου και μάλιστα θεωρείται ένα πολύ ωφέλιμο λαχανικό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, σε κάποιες γυναίκες προκαλεί καούρα ή δυσκολία στην αναπνοή.

Τα οφέλη του κρεμμυδιού στην εγκυμοσύνη

Το κρεμμύδι εκτός από γεύση και άρωμα, προσφέρει πληθώρα θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό, όπως βιταμίνες, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, η κατανάλωσή του δεν σας επιβαρύνει με παραπάνω θερμίδες καθώς τα 100 γραμμάρια έχουν μόλις 39,7 θερμίδες. Ας δούμε αναλυτικά τα οφέλη παρακάτω.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το κρεμμύδι είναι καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και για έναν γερό οργανισμό.

Κάνει καλό στα μαλλιά και το δέρμα

Το κρεμμύδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε και η κατανάλωσή του συμβάλλει στη λάμψη των μαλλιών και της επιδερμίδας.

Προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις

Τα φλαβονοειδή που περιέχουν τα κρεμμύδια έχουν αποδειχθεί ευεργετικά για τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων σε έγκυες γυναίκες.

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης ήδη από τους πρώτους μήνες. Το κρεμμύδι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και η κατανάλωσή του συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Βοηθάει στον καλό ύπνο

Μεταξύ άλλων, τα κρεμμύδια περιέχουν και προβιοτικά τα οποία αποδεδειγμένα προκαλούν χαλάρωση και συμβάλλουν στον καλύτερο ποιοτικά ύπνο.

 

 


Πηγή