Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Κυκλοθυμικό παιδί: 5 tips για να διαχειριστείτε τις αλλαγές στη διάθεσή του

Εάν νομίζετε ότι η κυκλοθυμία είναι χαρακτηριστικό μόνο των ενηλίκων, κάνετε λάθος. Πολλά παιδιά παρουσιάζουν αλλαγές στη διάθεσή τους από τη μία στιγμή στην άλλη και θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό. Ο αυθορμητισμός είναι χαρακτηριστικό των παιδιών και σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα ερεθίσματα που δέχονται καθημερινά, συνεπάγονται τις διαφορετικές αντιδράσεις τους και τις εναλλαγές στη διάθεσή τους.

Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό για αυτό και κάποια παιδιά είναι πιο κυκλοθυμικά από άλλα. Τι μπορείτε να κάνετε σαν γονείς για να διαχειριστείτε τις αλλαγές στη διάθεσή τους;

Χτίστε μία σχέση εμπιστοσύνης

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω για να χτίσετε μία σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί σας από την μικρή του ακόμα ηλικά. Είναι σημαντικό να νιώθει ότι είστε στο πλευρό του ό,τι και να γίνει και ότι μπορεί να σας μιλήσει για οτιδήποτε το απασχολεί. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθει να εξωτερικεύει τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του και θα μπορεί να τις διαχειριστεί με μεγαλύτερη ευκολία. 

Παρακινήστε το να έχει θετική διάθεση και στάση ζωής

Οι γονείς ως γνωστόν, είναι πρότυπα για τα παιδιά και πρώτοι εσείς θα πρέπει να δείξετε στο παιδί σας ότι παρά το όποιο πρόβλημα, με αισιοδοξία και ψυχραιμία όλα μπορούν να αντιμετωπισθούν. Έχοντας αυτό ως στάση ζωής, το μικρό σας θα μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του.

Παραμείνετε ψύχραιμοι 

Ψύχραιμοι γονείς, ψύχραιμα παιδιά. Φροντίστε να μην αντιδράτε υπερβολικά στις αλλαγές διάθεσης του παιδιού σας. Μιλήστε του με ψυχραιμία όταν εκείνο ηρεμήσει.

Διατηρήστε ενα ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι

Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί, παίζει καθοριστικό ρόλο στη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις του. Κρατήστε το άγχος μακριά από τις οικογενειακές σας στιγμές και διατηρήστε ένα όσο το δυνατόν πιο ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι. 

Υιοθετήστε σωστές διατροφικές συνήθειες

Η διατροφή, εκτός από την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού, μπορεί να επηρεάσει και τη διάθεσή του. Πιο συγκεκριμένα, οι βιταμίνες του συμπλεγματος B είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην καλή διάθεση, όπως και Ω λιπαρά που περιέχουν τα ψάρια. Είναι σημαντικό λοιπόν, το παιδί σας να τρέφεται σωστά και καθημερινά να προσλαβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός του.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή