Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κωφή μαμά φτιάχνει ειδικές προστατευτικές μάσκες για κωφάλαλους (pics)

Το τελευταίο διάστημα οι μάσκες έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Οι κοινές μάσκες ωστόσο, είναι ακατάλληλες για ανθρώπους με προβλήματα ακοής και ομιλίας. Για αυτούς, η χειλεανάγνωση είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας και οι μάσκες που φορούν πλέον οι πάντες, κάνουν αυτού του είδους την επικοινωνία σχεδόν αδύνατη.

Μία μαμά από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συνέβαλε στη λύση αυτού του προβλήματος με τον τρόπο της. Η 42χρονη Justine Bate και η 10χρονη κόρη της, είναι κωφάλαλες και η χειλεανάγνωση όπως και οι διάφορες εκφράσεις του προσώπου, είναι βασικό κομμάτι της μεταξύ τους επικοινωνίας.

Η 42χρονη μητέρα, για να μπορεί να επικοινωνεί με την κόρη της αλλά και για να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, δημιούργησε μάσκες οι οποίες είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να έχουν ένα ειδικό διάφανο άνοιγμα μπροστά από τα χείλη που θα επιτρέπει στους κωφάλαλους να διαβάσουν τα χείλια αυτού που τη φοράει.

Οι μάσκες της Justine έγιναν γρήγορα ανάρπαστες και οι φωτογραφίες με την ίδια και τις δημιουργίες της, κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Τις φωτογραφίες ανέβασε η ίδια η μητέρα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Δείτε τις στην gallery που ακολουθεί.


Πηγή