Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κόκκινο smoothie για παιδιά που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό

Μιας και τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο τους, σαν γονείς θα πρέπει να συνεχίζουμε να τα βοηθάμε να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να το καταφέρουμε αυτό είναι μέσα από τη διατροφή τους.

Τα παιδιά θα πρέπει να λαμβάνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα “θωρακίσουν” τον οργανισμό τους κρατώντας μακριά οποιαδήποτε ίωση. Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να κολλήσει πιο εύκολα μια ίωση από ένα γερό.

Αυτό το κόκκινο smoothie έχει όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί για να τα βγάλει πέρα τον υπόλοιπό χειμώνα.

Περιέχει ρόδι, μούρα, λιναρόσπορο και λαχανίδα.

Τι προσφέρουν όλα αυτά τα συστατικά στο παιδί

Ρόδι: Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι ο σφαιρικός καρπός, καθώς και ο χυμός του, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι ταννίνες, οι πολυφαινόλες και οι ανθοκυανίνες, οι οποίες παρουσιάζουν ευεργετικά αποτελέσματα σε κάποια χρόνια νοσήματα. Το ρόδι περιέχει φαινολικές ουσίες με ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση και μάλιστα περιέχει κάποιες ουσίες που δεν απαντώνται πουθενά αλλού στη φύση. Η περιεκτικότητα του χυμού του ροδιού σε αντιοξειδωτικά φαίνεται να είναι υψηλότερη από τη περιεκτικότητα άλλων φρουτοχυμών, του κόκκινου κρασιού ή ακόμη και του πράσινου τσαγιού.

Μούρα: Τα μούρα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ενώ δεν δίνουν θερμίδες, υδατάνθρακες και λιπαρά. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες, προστατεύουν από καρδιαγγειακά και πολλές μορφές καρκίνου. Γι’ αυτό και τα μούρα περιλαμβάνονται στην κατηγορία των υπερτροφών.

rodi ofeli sti diatrofi

Λιναρόσπορος: Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα (βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, μαγγάνιο). Είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα και περιέχει διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, ενώ περιέχει και αρκετές φυτοχημικές ουσίες, με «πρωταγωνίστριες» τις λιγνάνες.

Λαχανίδα (kale): Το κέιλ είναι ένα ιδιαίτερο χορταρικό που μοιάζει με σέσκουλο, αλλά έχει πιο χοντρά και με «κατσαρές» άκρες φύλλα. Είναι δημοφιλές στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C και αποτελεί καλή πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως οι φυτικές ίνες, το φυλλικό οξύ και το ασβέστιο. Ένα φλιτζάνι κέιλ καλύπτει το 133% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνες A και C. Το λαχανικό χρησιμοποιείται ήδη από τον 17ο αιώνα για την πρόληψη του υποσιτισμού και ως πιο υγιεινή επιλογή σε περιόδους ανεπάρκειας τροφίμων.

Συνταγή για να φτιάξετε στο σούπερ smoothie

  • 2 κούπες χυμό ροδιού
  • 2 κούπες ψιλοκομμένο kale
  • 2 κούπες ανάμεικτα μούρα
  • 2 κ.τ.σ λιναρόσπορο

Εκτέλεση:

Βάλτε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί, πολτοποιήστε και σερβίρετε σε ένα ποτήρι.

Τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν τόσο με το χρώμα όσο και τη γεύση του.


Πηγή