Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Λεκέδες στα ρούχα από βρεφικές τροφές: 4 τρόποι να τους αφαιρέσετε

Ακόμα και με τις κατάλληλες προφυλάξεις, είναι θέμα χρόνου να λερωθούν τα ρούχα του μωρού καθώς τρώει.

Λεκέδες από βρεφικό γάλα, κρέμες απλές ή φρουτόκρεμες είναι συχνοί και συνηθισμένοι και αρκετές φορές δύσκολοι στη αφαίρεσή τους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να απομακρύνετε αυτούς του λεκέδες

Νερό και υγρό σαπούνι

Όταν ο λεκές είναι φρέσκος, αφαιρέστε με ένα μαχαίρι ή κουτάλι όση περισσότερη ποσότητα μπορείτε και ρίξτε άφθονο κρύο νερό. Στη συνέχεια τρίψτε το σημείο με υγρό σαπούνι και ξεπλύνετε με νερό. Προσοχή, μην σκουπίζετε το λεκέ με χαρτί ή ύφασμα γιατί μπορεί να ποτίσει περισσότερο στις ίνες του υφάσματος.

Λευκό ξίδι

Για δύσκολους λεκέδες φρούτων στα βρεφικά ρούχα, επιλέξτε το ξίδι. Ρίξτε στο λεκέ λευκό ξίδι , τρίψτε το και βάλτε το για πλύσιμο στο πλυντήριο. Μην το τοποθετείτε στο στεγνωτήριο εάν ο λεκές επιμένει. Αντ ‘αυτού, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία. Το ξίδι μπορεί επίσης να αφαιρέσει τον εμετό όπως και το λεκέ από γρασίδι .

Μαγειρική σόδα

Για αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό σε σκόνη εάν δεν έχετε μαγειρική σόδα, αν και η μαγειρική σόδα βοηθά τους δύσοσμους λεκέδες. Ρίχνετε 4 κουταλιές της μαγειρικής σόδας (ή απορρυπαντικό σε σκόνη) και ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό σε ένα μπολ και ανακατεύετε έως να γίνει μια πάστα. Απλώστε την στο λεκέ και αφήστε την για μερικά λεπτά πριν πλύνετε το ρούχο ( προσοχή με τα χρώματα). Μπορείτε να δοκιμάσετε την ανθεκτικότητα των χρωμάτων τρίβοντας το ύφασμα σε ένα λευκό πανί .

Ανθρακούχο νερό ή σόδα

Το ανθρακούχο νερό είναι γνωστό ότι αφαιρεί τους λεκέδες κόκκινου κρασιού από τα χαλιά και μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και για λεκέδες τροφίμων. Απλά ρίξτε το αφρώδες υγρό πάνω στο λεκέ, αφήστε το να στεγνώσει και μετά ξεπλύνετε. Πιθανόν η μέθοδος αυτή να μην λειτουργήσει αν ο λεκές είναι δύσκολος ,αξίζει όμως να δοκιμάσετε.

Πηγή: raisedreal.com


Πηγή