Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

#Μένουμε_ασφαλείς: Ασκήσεις Yoga ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά (vid)

Η Jaime Amor, μεγάλωσε στην Αγγλία σπούδασε ηθοποιία στο Bristol Old Vic. και όταν αποφοίτησε άρχισε να διασκεδάζει παιδιά σε παιδικά πάρτι.

Από νωρίς, όπως έχει αναφέρει και η ίδια σε ένα post της, ανακάλυψε ότι η κίνηση ήταν ένα υπέροχος τρόπος να κρατήσεις τα παιδιά συγκεντρωμένα σε κάτι που κάνουν μαζί. Η ίδια έκανε Yoga για πολλά χρόνια και άρχισε να τη βάζει μέσα σε όλα εκείνα τα προγράμματα που ετοίμαζε για τα παιδιά στα πάρτι. Τους έλεγε ιστορίες για πόζες της yoga, και το 2010 άρχισε να διδάσκει σε σχολεία για τη yoga.

Τον Μάρτιο του 2012, ο σύζυγός της, Martin, της πρότεινε να τραβήξουν κάποια βίντεο με ιστορίες της yoga που έκανε στις τάξεις της και να τα ανεβάσει στο YouTube, έτσι ώστε τα παιδιά να κάνουν yoga όποτε θέλουν.

Ούτε η ίδια δεν περίμενε την απήχηση που θα είχαν τα βίντεό της. Πλέον μετρά πάνω από 820.000 subscribers και δεν υπάρχει βίντεο που να έχει κάτω από 1 εκατ. views.

Στα βίντεό της θα δει κανείς ασκήσεις yoga ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά, με διασκεδαστικά μαθήματα, στάσεις με παράξενα ονόματα που τα ενθουσιάζουν τα παιδιά.

#zoumeallios – γυμναζόμαστε αλλιώς

Τα παιδιά και δη εκείνα που είναι κάτω των 12 ετών, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν ακόμη στις δραστηριότητές τους για να αθληθούν και αυτός είναι ένα λόγος που πρέπει σαν γονείς να κάνουμε κάτι για να παρακινηθούν να αθληθούν με όποιον τρόπο μπορούμε στο σπίτι.

Η yoga μπορεί να αποτελέσει μια διέξοδος για τα παιδιά που αγχώνονται με την τηλεκπαίδευση, τις υπερβολικές φωτοτυπίες με ασκήσεις και τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών (τάμπλετ, κινητά, υπολογιστές, ηλεκτρονικά παιχνίδια).

Η Jaime μέσα από τα βίντεό της, βοηθά τα παιδιά να ενισχύσουν την δύναμή τους, την αυτοσυγκέντρωσή τους και τη διανοητική τους ανάπτυξη.

Τα βίντεο είναι κατάλληλα ακόμη και για παιδιά αρκετά μικρής ηλικίας.

Δείτε παρακάτω 3 βίντεο που ξεχωρίσαμε για τους μικρούς σας yogi.

Βίντεο 1

Βίντεο 2

Βίντεο 3


Πηγή