Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

#Μένουμε_Σπίτι: 7 απλά tips για να ενισχύσετε τον ρομαντισμό στη σχέση σας τις δύσκολες αυτές μέρες

Τις τελευταίες μέρες και σίγουρα για αρκετές επόμενες, #Μένουμε_Σπίτι και τηρούμε τα απαραίτητα για την ασφάλεια τη δική μας αλλά και των γύρω μας. Εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, είμαστε στον ίδιο χώρο με μόνη εξόρμηση αυτήν στο σούπερ μάρκετ για τον απαραίτητο εφοδιασμό.

Πλέον όλες οι δραστηριότητες γίνονται εντός σπιτιού. Εμείς δουλεύουμε από τον υπολογιστή, τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα σε εικονικές τάξεις, οι αγορές γίνονται διαδικτυακά και συζητάμε τα νέα μας με φίλους και συγγενείς με βιντεοκλήσεις και μηνύματα.

Η αλήθεια είναι ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και όλοι μικροί και μεγάλοι, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Πώς μπορούμε λοιπόν, τις μέρες αυτές να ενισχύσουμε τον ρομαντισμό στη σχέση μας με τον σύζυγο ή σύντροφό μας και να κάνουμε τον εγκλεισμό εντός σπιτιού να λειτουργήσει υπέρ μας; Τα παρακάτω επτά απλά, καθημερινά tips, σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν.

1. Γράψτε σημειωματάκια

Τα σημειωματάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού, μπορούν να κάνουν την επικοινωνία πιο μυστήρια και ενδιαφέρουσα. Μία “καλημέρα” στο ψυγείο ή ένα “Σ’αγαπώ” στη οθόνη του λάπτοπ μπορούν να χαρίσουν ένα γλυκό και τρυφερό χαμόγελο.

2. Διοργάνωσε ένα βραδινό δείπνο για δύο

Ναι, μπορεί να μην μπορούμε να πάμε σε κάποιο εστιατόριο για ένα ρομαντικό δείπνο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το διοργανώσουμε και να το απολαύσουμε στο σαλόνι του σπιτιού μας. Βάλε τα παιδιά για ύπνο, μαγείρεψε το αγαπημένο του φαγητό, άνοιξε ένα μπουκάλι κρασί, ντύσου, στολίσου και κανόνισε την ώρα συνάντησης στο… σαλόνι.

3. «Στην μπανιέρα δυο δυο»

Έχετε τελειώσει και οι δύο τη δουλειά, έχετε κλείσει laptop και τα παιδιά έχουν ήδη κοιμηθεί. Μήπως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο στην μπανιέρα οι δυο σας, όπως κάνατε προ αμνημονεύτων ετών;

4. Χορέψτε

Βάλε μουσική και παρακίνησε το ταίρι σου για έναν χαρούμενο ή ρομαντικό χορό στην κουζίνα ή στο σαλόνι. Μπορεί να φαίνεται αστείο και να διαρκέσει μόνο για λίγα μόνο λεπτά, αλλά σίγουρα θα σας αναζωογονήσει.

5. Συζητήστε

Μπορεί να είστε στο ίδιο σπίτι πολλές ώρες, η συζήτηση και η επαφή όμως δεν είναι δεδομένη. Συζητήστε τα νέα σας, το τι νιώθετε. Επιτέλους, ο χρόνος υπάρχει. Εκμεταλλεύσου τον.

6. Διοργάνωσε βραδιά σπα

Ένα μασάζ σίγουρα θα σας βγάλει από τη ρουτίνα, θα σας χαλαρώσει και θα δώσει την ευκαιρία να κάνετε κάνετε κάτι μαζί. Για αρχή διοργάνωσε μίας βραδιά σπα όπου εσύ θα περιοποιηθείς το ταίρι σου. Μετά από μερικές μέρες, οι ρόλοι μπορούν να αντιστραφούν και να απολαύσεις εσύ ένα χαλαρωτικό μασάζ.

7. Πρωινό στο κρεβάτι

Το καλό με τη δουλειά από το σπίτι είναι ότι γλιτώνουμε τις αποστάσεις και τον χαμένο χρόνο στο αυτοκίνητο ή στα μέσα μεταφοράς. Ξύπνησε πριν ξυπνήσουν τα παιδιά και αξιοποίησε το χρόνο για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό πρωινό στο κρεβάτι.

Πηγή: motherandbaby.co.uk


Πηγή