Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μήπως χάνετε πολύτιμες στιγμές της καθημερινότητας των παιδιών σας και δεν το γνωρίζετε;

Η καθημερινότητα μας παρασύρει και δεν συνειδητοποιούμε ότι χάνουμε απλές στιγμές των παιδιών μας, που όμως δεν γυρίζουν πίσω.

Αυτές οι στιγμές της παιδικής ηλικίας είναι μοναδικές, ανεξάρτητα αν δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε τη δεδομένη στιγμή. Μέρα με τη μέρα τα παιδιά αλλάζουν και εξελίσσονται, αναζητώντας στα μάτια μας την αναγνώριση, την αποδοχή και την επιβράβευση.

Αν θέλετε να διαπιστώσετε, αν όντως, σας «ξεφεύγουν» καθημερινές αλλά ξεχωριστές στιγμές από τη ζωή του παιδιού σας, δείτε αν κάνετε τα εξής λάθη:

1. Σπεύδετε να δείτε το κινητό σας κάθε φορά που ακούτε το χαρακτηριστικό ήχο ειδοποίησης μηνύματος ή κλήσης, ανεξάρτητα από τι κάνετε εκείνη τι στιγμή με την οικογένειά σας.
2. Επιλέγετε να δείτε την αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή και όχι να παίξετε με το παιδί σας ( του το είχατε υποσχεθεί).
3. Καθυστερείτε πάντα στη δουλειά και «φέρνετε» επιπλέον δουλειά και για το σπίτι ( αφορά και τους δύο γονείς).
4. Αφήνετε τα παιδιά σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στους παππούδες ή σε φίλους για να ξεφύγετε κι εσείς αλλά και « αυτά να περάσουν καλά».
5. Αγοράζετε πολλά υλικά αγαθά για σας και το παιδί σας και δεν του αφιερώνετε χρόνο για να παίξετε μαζί του.
6. Τρέχετε το παιδί σας σε κάθε δραστηριότητα που εσείς θα θέλατε να συμμετάσχει, χωρίς να το αφήνετε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό του.
7. Κάθε φορά που το παιδί σας θέλει να σας ρωτήσει κάτι ή δεν του δίνετε την απαραίτητη προσοχή ή του απαντάτε αόριστα, χωρίς να το ακούτε πραγματικά.


Πηγή