Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Μία αποτελεσματική και εύκολη σπιτική μάσκα πήλινγκ για το πρόσωπο

Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε ακριβά προϊόντα του εμπορίου, γιατί πολύ απλά  μπορείτε μόνες σας εύκολα και γρήγορα να ετοιμάσετε οτιδήποτε θέλετε με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι σας.

Παρακάτω θα δείτε πως μπορείτε να ετοιμάσετε μια μάσκα πήλινγκ για το πρόσωπό σας που πραγματικά είναι θαυματουργή:

Υλικά:

  • Πράσινο τσάι
  • Ζελατίνη ζαχαροπλαστικής

Πώς θα την φτιάξετε;

Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη ζελατίνης ή ένα φύλλο ζελατίνης (ανάλογα τί έχετε στο σπίτι σας) σε ένα μπολ και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.

Ρίξτε μέσα στο μπολ 1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό ή καυτό γάλα, για πιο απαλό δέρμα.

Έπειτα όσο είναι καυτό το μείγμα με τη ζελατίνη και το νερό/γάλα βάλτε ένα φακελάκι πράσινο τσάι μέσα στο μπολ και αφήστε το για 10-20 λεπτά.

Προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού μέλι αν έχετε πρόβλημα ακμής ή λίγο χυμό λεμονιού για λάμψη στο πρόσωπό σας.
Βάλτε πάλι στο φούρνο μικροκυμάτων 10-15 δευτερόλεπτα, όχι περισσότερο γιατί θα είναι πολύ καυτό και δεν θα μπορείτε να το απλώσετε στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια πάρτε ένα καθαρό πινέλο μακιγιάζ ή χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο εκτός από την περιοχή των ματιών και το άνω χείλος.

Περιμένετε 10-20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η μάσκα και χωρίς να κάνετε εκφράσεις. Αφού είναι έτοιμη κάντε κάποιες εκφράσεις ώστε να ξεκολλήσει η μάσκα και να μπορέσετε να την αφαιρέσετε τραβώντας με ιδιαίτερη προσοχή.

Τέλος ξεπλύνετε το πρόσωπό σας και βάλτε κρέμα ημέρας.

Θα είναι σαν έχετε επισκεφθεί την καλύτερη αισθητικό!

Πηγή: wikiHow.com


Πηγή