Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μαθήματα για γονείς από τη βασιλική οικογένεια

Ιδού μερικά γονεϊκά tips από τη βασιλική οικογένεια

1. Περιορίστε τις νταντάδες και τις γιαγιάδες

Σαφώς και δεν έχουν όλες οι οικογένειες την οικονομική δυνατότητα για μια νταντά, αλλά η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William δεν έχουν φυσιολογικές δουλειές και δεν έχουν σταθερό πρόγραμμα, γι’ αυτό και η νταντά είναι κάτι που χρειάζονται κάποιες φορές.

Μπορεί ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton να έχουν μια μικρή βοήθεια όταν πρέπει, από τη βασιλική τους νταντά, όμως τα περισσότερα όπως, μπάνιο, τάισμα παιδιών, παιχνίδια, ανάγνωση παραμυθιών, είναι κάτι που το κάνουν μόνοι τους και αυτό είναι πραγματικά υπέροχο.

2. Σεβασμός

Μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι τα παιδιά των William και Kate να τα έχουν όλα στο χέρι, όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Τα παιδιά έχουν διδαχθεί από τη γιαγιά τους, βασίλισσα Ελισάβετ, να σέβονται τον κόπο των άλλων. Γι’ αυτό και πρέπει πάντα να λένε “ευχαριστώ” σε ό,τι τους προσφέρεται από το προσωπικό του παλατιού καθώς και πρέπει να μαζεύουν ΜΟΝΑ τους, τα παιχνίδια τους. Ό,τι σκορπούν θα πρέπει και να το μαζεύουν μόνα τους.

3. Η οικογένεια είναι προτεραιότητα

Ο William και η Kate είναι αποφασισμένοι να μεγαλώσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, γι’ αυτό και βρίσκονται κοντά με τα μέλη της οικογένειάς τους. Ο George φροντίζει τα μικρότερα αδέρφια του και όπως έχει αναφέρει αρκετές φορές η δούκισσα, τα παιδιά της γίνονται πολύ καλοί φίλοι.

Τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία της οικογένειάς τους και συχνά επισκέπτονται τον τάφο της γιαγιάς τους, της Πριγκίπισσας Diana. Η Kate και ο William προσπαθούν επίσης να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους. Του George, για παράδειγμα, του αρέσει να κουβεντιάζει τα πάντα με τον μπαμπά του, στη Charlotte αρέσει να μαγειρεύει μαζί με τη μαμά της ενώ στον μικρό Louis αρέσουν τα παραμύθια και ιστορίες που του διαβάζουν και οι δυο γονείς του.

4. Τα παιδιά πρέπει να δείχνουν αυτό που είναι

Αν και η βασιλική οικογένεια είναι γνωστή για την συγκρατημένη ανατροφή των παιδιών, η Kate και ο William θέλουν τα παιδιά τους να δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό και να δείχνουν τα πραγματικά τους συναισθήματα.

«Βλέποντας τα παιδιά να επικοινωνούν μεταξύ τους στο σχολείο και στο σπίτι, καταλαβαίνω ότι ζούμε σε μια εντελώς διαφορετική εποχή. Θα αντικατασταθούμε από γενιές που δεν φοβούνται να δηλώσουν πράγματα που τους ανησυχούν πραγματικά», είχε πει κάποια στιγμή σε συνέντευξή του ο πρίγκιπας William.

5. Η εκπαίδευση είναι σημαντική

Επειδή τα παιδιά του ζευγαριού είναι βασιλικά… δεν σημαίνει ότι μπορούν να πηγαίνουν σχολείο όποτε θέλουν ή να έχουν κατ’ οίκον εκπαίδευση. Για την Kate Middleton και τον πρίγκιπα William η εκπαίδευση είναι σημαντική και στα παιδιά τους αρέσει πολύ το σχολείο. Μάλιστα το διάβασμα και οι επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λονδίνου είναι δύο από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες.

6. Λατρεύουν τα σπορ

Για παράδειγμα ο William λατρεύει το πόλο και το ποδόσφαιρο ενώ η Kate λατρεύει το hockey και το τένις… οπότε δεν θα είναι δύσκολο για τα παιδιά να αγαπήσουν κάποιο από αυτά τα σπορ ή να δείξουν ότι έχουν κλίση σε κάποιο άλλο.

7. Μαθαίνουν καλούς τρόπους από νωρίς

Τα παιδιά με το που γεννιούνται έχουν όλα τα βλέμματα επάνω τους. Ωστόσο, μας αρέσει ο τρόπος που η Kate και ο William διαχειρίζονται δημόσια την κακή συμπεριφορά ή τα ξεσπάσματα των παιδιών τους.

8. Δεν υπάρχουν τιμωρίες

H Kate και ο William μιλούν στα παιδιά τους αρκετά και ποτέ δεν γίνονται σκληροί απέναντί τους. Δεν τα τιμωρούν.

9. Το σπίτι είναι το καταφύγιό τους

Ο καθένας είναι ο εαυτός του στο σπίτι του. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των βασιλικών παιδιών. Μπορεί ο George, η Charlotte ή ο Louis να συμπεριφέρονται άψογα όταν βρίσκονται έξω από το παλάτι, όταν όμως είναι στο σπίτι τους, εκτονώνουν όλη τους την ενέργεια.

Όπως είχε αναφέρει κάποια στιγμή και ο πρίγκιπας William: “Δεν έχουν σπάσει κάποιο κόκκαλο ακόμη, αλλά πάντα προσπαθούν να το κάνουν αυτό. Για παράδειγμα ο George πάντα τρέχει μέσα στο σπίτι, σπρώχνει πράγματα και πηδά από τη μια μεριά στην άλλη. Σας παρακαλώ πείτε μου ότι αυτά κάποια στιγμή θα σταματήσουν!”.

10. Πρέπει να κατεβαίνουμε στο επίπεδό τους

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα που έχουν δείξει πολλές φορές ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge είναι ότι κατεβαίνουν στο επίπεδο των παιδιών τους κάθε φορά που θέλουν να τους μιλήσουν ή να τα ηρεμήσουν.

11. Επιτρέπουν την τηλεόραση (πού και πού)

Τα κινούμενα σχέδια επιτρέπονται στην οικογένεια. Μάλιστα η Charlotte ζητά για να δει Peppa το γουρουνάκι ενώ ο πρίγκιπας George με τον πρίγκιπα Louis έχουν αδυναμία στον Πυροσβέστη Sam.

12. Μην το παρακάνετε με τα παιδικά ρούχα

Μπορεί η βασιλική οικογένεια να έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει ακριβά και εντυπωσιακά ρούχα όμως προτιμά να διαλέγει ρούχα από οικονομικές σειρές και εταιρίες που υπάρχουν ακόμη και στη χώρα μας. Μάλιστα πολλές φορές φορούν στα παιδιά τους και ρούχα από την δική τους παιδική ηλικία.

13. Οι συσκευές είναι για τους μεγάλους

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τα παιδιά τους να εξαρτώνται από την τεχνολογία (όπως συμβαίνει με πολλά παιδιά σήμερα), δεν επιτρέπεται στα βασιλικά παιδιά να έχουν tablet, υπολογιστές ακόμη και smartphone. Φυσικά, είναι πολύ μικρά και τα τρία τους, οπότε αναρωτιόμαστε σε ποια ηλικία ο πρίγκιπας και η δούκισσα θα δώσουν το “πράσινο φως” στα παιδιά τους.




Πηγή