Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Μαμάδες σε καραντίνα: Απλά tips για ευεξία και καλή διάθεση (pics)

Για ακόμη μία εβδομάδα, #Μένουμε_Σπίτι, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και όλη μας πλέον η καθημερινότητα διαδραματίζεται στους τέσσερις τοίχους.

Ο εγκλεισμός στο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί τώρα να περνάμε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, ωστόσο η τηλε-εργασία, οι δουλειές, το μαγείρεμα και κυρίως τα παιδιά που μένουν στο σπίτι όλη μέρα και διεκδικουν την προσοχή μας, αφήνουν ελάχιστο προσωπικό χρόνο. Τώρα όμως, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τη σωματική, αλλά και ψυχική μας υγεία.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να μην σας πάρει από κάτω και να διατηρήσετε την καλή σας διάθεση; Το μυστικό κρύβεται σε ορισμένα απλά tips που μπορείτε να εφαρμόσετε από σήμερα κιόλας.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Το ότι δε βγαίνετε από το σπίτι, δε σημαίνει και ότι πρέπει να παραμελήσετε την εμφάνισή σας. Ακόμα και εντός σπιτιού μπορείτε να φορέσετε άνετα ρούχα που θα σας κάνουν να αισθανθείτε όμορφα, να φτιάξετε τα μαλλιά σας και να αναλάβετε μόνες σας την περιποίηση του προσώπου και των άκρων σας. Ξεκλέψτε λίγο χρόνο από τις δραστηριότητες που κάνετε με τα παιδιά και αφιερώστε έστω και μισή ώρα στον εαυτό σας. 

Φροντίστε τη διατροφή σας

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για τη σωματική και ψυχική υγεία. Αυτές τις μέρες, είναι ευκαιρία να αποκτήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα διατηρήσετε και μετά. Εντάξτε τα φρούτα και τα λαχανικά στην καθημερινή σας διατροφή και φροντίστε να ενυδατώνετε συχνά τον οργανισμό σας με νερό η και φυσικούς χυμούς. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε το καλό παράδειγμα και στα παιδιά σας και θα υιοθετήσουν και αυτά με τη σειρά τους πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Δείτε ακόμα τέσσερα tips στην gallery που ακολουθεί:


Πηγή