Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Μαμά δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία και πολλές γυναίκες ταυτίστηκαν μαζί της

Δεν είναι λίγες οι μητέρες με μωρά που μοιράζονται μέσα από τα social media την καθημερινότητά τους, με τις καλές και τις πιο δύσκολες στιγμές.

Στόχος τους είναι να δείξουν ότι η μητρότητα περικλείει τα πάντα: ευτυχία, κούραση, αϋπνία, χαρά, αγκαλιές, κλάματα, θλίψη , ενοχές και απέραντη αγάπη.

Ακόμα κι αν οι μαμάδες δεν βιώνουν με την ίδια ένταση τα παραπάνω συναισθήματα θα συμφωνήσουν σίγουρα με το post της sheis.elle, όπως είναι ο λογαριασμός της στο Instagram, η οποία περιγράφει τι είναι για την ίδια η μητρότητα:

«Μητρότητα είναι να πηγαίνεις στην τουαλέτα κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά.

Να απολαμβάνετε ακόμα και τις πιο συνηθισμένες στιγμές, μαζί.

Η μητρότητα σε κρατά σε εγρήγορση και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν κάνεις το σωστό για το παιδί σου.

Σε ωθεί να αγαπάς με ολόκληρη την ύπαρξή σου όπως ποτέ άλλοτε.

Μητρότητα είναι να βάζεις τις ανάγκες του παιδιού σου πάνω από τις δικές σου

Ως μητέρα δεν εφησυχάζεις ποτέ.

Ξυπνάς κάθε πρωί ενθουσιασμένη που βλέπεις το μικρό σου.

Έχεις έντονη την επιθυμία να διδάξεις στο παιδί σου αυτό που είναι καλύτερο, σωστό και αληθινό.Σκέφτεσαι συνεχώς για το για το μέλλον του παιδιού σου, όμως παίρνεις τόση χαρά βλέποντάς το να ανθίζει και να μεγαλώνει.

Η μητρότητα είναι η απόλυτη θυσία.

Και δεν θα άλλαζα τίποτα από αυτά».

Δεν υπάρχει σούπερ μαμά

Ενδεχομένως, να σου το έλεγαν κι εσύ δεν τους πίστευες. Μόλις γίνεις μαμά, από τη στιγμή που θα κρατήσεις για πρώτη φορά στην αγκαλιά του παιδί σου, η ζωή σου θα αλλάξει. Και μαζί θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις και αντιμετωπίζεις πράγματα και καταστάσεις, στην καθημερινότητά σου.

Παράλληλα θα τρέχεις να τα προλάβεις όλα και συχνά θα νιώθεις ενοχές που δεν τα καταφέρνεις. 

Ναι, μία γυναίκα, όταν γίνεται μητέρα, αποκτά σούπερ δυνάμεις, που και η ίδια δεν πίστευε, όμως, η μητρότητα δεν σε κάνει και στην πραγματικότητα… Superwoman, που όλα τα καταφέρνει και όλα τα προλαβαίνει. Αυτό ισχύει και για τον τρόπο που αποφασίζεις να μεγαλώσεις το παιδί σου και βρίσκεσαι στη θέση να απολογείσαι για κάποιες μεθόδους κι επιλογές.

Χαλάρωσε και κάνε το καλύτερο που μπορείς χωρίς να ξεχνάς τον εαυτό σου. Αυτό αρκεί.

 




Πηγή