Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Μαμά και διατροφή: Έντεκα επιδόρπια υγιεινά και με λίγες θερμίδες

Νιώθετε συχνά την επιθυμία να φάτε κάτι γλυκό για επιδόρπιο; Αν ναι, τότε έχουμε να σας προτείνουμε έντεκα προτάσεις με λίγες θερμίδες και χωρίς ζάχαρη ή λίπος.

Τώρα μάλιστα που πλησιάζει το Πάσχα και οι πειρασμοί είναι πολλοί, οι υγιεινές εναλλακτικές για επιδόρπιο θα σας βοηθήσουν να μην πάρετε κιλά.

Τι μπορείτε να φάτε:

Φρουτοσαλάτα

Θέλετε ένα υπέροχο επιδόρπιο; Φτιάξτε μια φρουτοσαλάτα με πολλά και διαφορετικά φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε προσθέσετε λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για έξτρα ζάχαρη.

Μπανάνα με σοκολάτα

Αχ, οι σοκολάτες είναι υπέροχες κι είναι τόσο εθιστικές. Εάν λαχταράτε ένα επιδόρπιο σοκολάτας, δοκιμάστε να φτιάξετε παγωμένες μπανάνες με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας. Είναι πανεύκολες και πεντανόστιμες.

Σπιτικές γρανίτες

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει αντί για παγωτό που έχει πολλές θερμίδες δροσιστείτε εσείς και τα παιδιά με σπιτικές γρανίτες. Πολτοποιείστε διάφορα φρούτα σε ένα πλέντερ και προσθέστε αν θέλετε βρώμη, σπόρους, γάλα αμυγδάλου, καρύδας ή φιστικιού. Τοποθετήστε το μείγμα σε θήκες για γρανίτες ή σε πλαστικά ποτηράκια, βυθίστε μέσα ένα ξυλάκι και βάλτε τις γρανίτες στην κατάψυξη. Το επιδόρπιό σας είναι έτοιμο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρείτε πολλές ακόμα επιλογές για επιδόρπια που είναι πραγματικά νόστιμα και υγιεινά.


Πηγή