Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μαμά και διατροφή: Οι πέντε καλύτεροι ξηροί καρποί για απώλεια βάρους

Ο πιο “σωστός” τρόπος για να χάσετε βάρος χωρίς να στερήσετε από τον οργανισμό σας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, είναι να ακολουθήσετε μία ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα περιλαμβάνει τροφές με υψηλή διατροφική αξία και χαμηλές σε λιπαρά και θερμίδες.

Τέτοιες τροφές είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί.

Ξηροί καρποί: “Σύμμαχοι” ή “εχθροί” στην απώλεια βάρους;

Οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Επίσης είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά και θα σας κρατούν χορτάτΕς για περισσότερη ώρα, αποφεύγοντας έτσι την κατανάλωση άλλων πιο ανθυγιεινών σνακ μεταξύ των κυρίων γευμάτων.

Η αλήθεια είναι ότι οι ξηροί καρποί έχουν αρκετές θερμίδες, η με μέτρο κατανάλωσή τους ωστόσο, όχι μόνο δεν οδηγεί στην αύξηση βάρους, αλλά αντίθετα θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε το επιθυμητό βάρος.

Διαβάστε περισσότερα: Μαμά και διατροφή: Δέκα υγιεινά σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες

Ποιοι είναι οι καλύτεροι ξηροί καρποί για την απώλεια βάρους;

Όλοι οι ξηροί καρποί είναι ωφέλιμοι για τον οργανισμό, κάποιο όμως ενδείκνυνται περισσότερο σε μία δίαιτα. Αυτοί είναι:

Καρύδια

Τα καρύδια είναι από τους ξηρούς καρπούς με τα περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η κατανάλωσή τους θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε κιλά, αλλά παράλληλα θα σας προστατεύσει από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Φιστίκια Αιγίνης

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι επίσης πλούσια σε καλά λιπαρά. Μία χούφτα φιστίκια ως σνακ θα σας κρατήσει χορτάτες και δεν θα πεινάσετε μέχρι το επόμενο γεύμα.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης Ε. Δέκα μόλις αμύγδαλα έχουν 75 θερμίδες.

Κάσιους

Τα κάσιους είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο βοηθάει το σώμα να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά, με αποτέλεσμα να χάνετε βάρος πιο εύκολα. Όπως και οι παραπάνω ξηροί καρποί, είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και καλών λιπαρών.

Φουντούκια

Τα 10 φουντούκια έχουν περίπου 90 θερμίδες. Τα φουντούκια είναι καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, βιταμίνης Ε και μαγγανίου.

Πηγή: sincerelynuts.com


Πηγή